Rabu, 27 Oktober 2010

Gambar Tukang Gunting Rambut Wanita Berbogel Dan Kaitannya Dengan PAS

Sekadar berkongsi dengan pembaca yang amat Taming Sari kasihi. Kisah ini Taming Sari ambil dan kutip dari salah sebuah blog pembangkang yang sengaja mahu melariskan blognya. Klik sini untuk kepastian. Tapi Taming Sari ulas kisah ini dan kaitkan dengan sebuah parti yang amat suka kepada lacur-melacur ini.

Kisahnya begini :


Sebuah Salon di Sydney telah menawarkan perkhidmatan tukang gunting rambut wanita yang menggunting rambut lelaki tanpa memakai baju, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Salun itu diberi nama Hotcuts dan idea untuk membukanya adalah ilham daripada pemiliknya yang dilahirkan di Poland, Wojtek Wasilewski, 26.


Menurut Wasilewski, dia mengambil masa selama 18 bulan untuk mencari empat wanita yang menjadi tukang gunting rambut yang sanggup mendedahkan payu dara.

"Perniagaan semakin laris. Telefon selalu berdering (tempahan)," katanya yang merupakan seorang lelaki.

Wanita-wanita akan mendedahkan payu dara dan memakai seluar pendek atau seluar dalam semasa mereka menggunting rambut lelaki.

Taming Sari terfikir, bagaimana kejamnya pemilik salon itu mengeksploitasi wanita di dalam melariskan perniagaan gunting rambutnya. Wanita itu pula sanggup mengadaikan maruah mereka semata untuk mendapatkan pendapatan.

Di Malaysia, lain pula ceritanya. PAS sebuah parti politik bukan sahaja mengeksploitasi agama di dalam mengekalkan kuasa politik mereka, malah menolak kepada perpaduan sesama Islam. 

Politik murahan mereka yang jelas melacurkan Islam ini, memang mendapat sambutan hangat terutama mereka yang jahil dalam permainan politik PAS serta berkeinginan untuk mahu masuk Syurga dengan mudah.


Nik Ajis selaku Musyidul Amnya turut menjanjikan syurga buat pengundi-pengundi PAS.

Antara kedua-dua kisah tadi, Taming Sari menganggap kedua-duanya adalah sama kejam walaupun sebelah pihak meransang nafsu, sebelah pihak lain meransang iman. Tetapi kaedah mereka berdua ini menimbulkan penindasan kepada pihak lain yang turut bersama-sama bersaing di dalam arena yang diceburi masing-masing.

Kita sama-sama renungkanlah.

Wallahhualam.

Penulis,

Comments
7 Comments

Berminat Dengan Kisah Seram ??

Carian Artikel

Memuatkan ...
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif

Senarai Artikel