Ahad, 3 Julai 2011

Pengadil Vietnam Yang Bengong : Malaysia Menang Didalam Kekalahan


Aku boleh terima kekalahan malam ini jika perlawanan dikendalikan dengan adil. Malam tadi, Malaysia ditewaskan oleh Taiwan dengan 3-2 namun Malaysia bernasib baik kerana kelebihan gol ditempat lawan menyelamatkan maruah dan peluang Malaysia.

Namun apa yang mengecewakan wujud sifat berat sebelah di dalam kendalian pengadil dari Vietnam sehingga begitu banyak kad kuning diberikan kepada pemain Malaysia dan 3 penalti diberikan kepada Taiwan dengan kesilapan-kesilapan sedikit yang mengelirukan.

Bagaikan ada pengaturan perlawanan oleh pengadil kerana dilihat banyak memberi sepakan percuma kepada Taiwan dan ini jelas sekali menyimpan agenda tersembunyi.

Rakyat Malaysia pasti marah, apabila satu-satunya peluang Malaysia mendapatkan sepakan penalti tidak diberikan oleh pengadil walaupun jelas, penyerang negara dikasari.

Beginilah nasib Malaysia jika kita tidak mempergunakan peluang yang ada sebaiknya.

Faktor pengadil harus di ambil kira kerana ada sesetengah pengadil ada yang bersikap anti Malaysia. Itulah yang mungkin ditunjukkan oleh pengadil dari Vietnam ini.

Dahulu, Malaysia juga pernah membantah keputusan pengadil yang berat sebelah iaitu salah satu perlawanan antarabangsa dikendalikan oleh pengadil dari Australia.

Taming Sari tabik kepada penjaring gol Malaysia melalui sepakan percuma kerana ia cukup berkualiti dan berkelas dunia. Malaysia sudah menunjukkan permainan matang namun FIFA harus serius menyediakan pengadil yang tidak BENGONG dan HARAM JADAH ketika perlawanan sepenting ini.

Wallahhua'alam.

 Penulis,

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

memang celaka pun pengadil vietnan ni.....berbulu aku tengok....senang2 je bagi penalti dan free kick.....memang tak puas hati

Tanpa Nama berkata...

pengadil ni memang berat sebelah
tapi mesia pun men kelamkabut je
pasai pe ya?camna pun tahniah rimau melaya

Tamingsari berkata...

Mana tak kelam kabut kalau kita ada dua task...

1. Nak kekang asakan Taiwan

2. Nak elak pengadil cari silap sebab dah dapat kesan berat sebelahnya

ISAC berkata...

Bro,
Ini lah juga pengadil yang mengadili perlawanan Piala Suzuki AFF di mana Malaysia tewas kepada Indonesia 1 : 5.

Dia ni semacam ada agenda tersembunyi mahu menoktahkan "kebangkitan: skuad Harimau Malaya...

Dia fobia bro...

Apapun jika kekalahan dengan Idonesia dulu telah dijadikan sebagai sumber inspirasi untuk menjulang piasa AFF, mudah2an ini akan membakar semangat skuad kita untuk berjaya mara ke pusingan Akhir Piala Dunia!!!

Jika ini boleh dilakukan siapa tahu Harimau Malaya boleh menjadi Juara???

Tanpa Nama berkata...

repri bitnam takleh tido lena...syian diyer...vit vit vit

Tamingsari berkata...

Niat jahatnya tidak dapat ditutup kerana Malaysia ikhlas berjuang...

Rakus seorang bujang berkata...

saya mewakili pihak mykmu.net ingin menarik perhatian pihak tuan
bahawasanya...laman web mykmu.net akan mengadakan Majlis Himpunan penulis penulis maya pada november ini, Insya'Allah ..Perdana Menteri Malaysia turut akan menghadiri majlis tersebut tarikh resmi akan diberitahu kelak...

Buat masa ini apa yang boleh saya beritahu majlis berkemungkinan diadakan di lembah klang dan penginapan akan disediakan bagi peserta yang datang dari luar lembah klang...


andai berminat sila beri nama, blog anda dan no tel untuk dihubungi..


Tuan boleh menghubungi saya di email dkds@mykmu.net

Tanpa Nama berkata...

Pengadil tu penyokong beershit tu baju kuning, HA HA HA

Tamingsari berkata...

InsyaAllah,

Kalau kena tarikh dan masanya,

Sy akan hadir...

Sy sudah emailkan maklumat sy di email tuan..

Tq

Recent Posts Widget

Tag

PAS Sesat (152) Anwar Al Juburi (91) Isu Semasa (77) Kelantan (69) PKR Reput (60) DAP Laknattullah (56) Pakatan Rakyat (54) Sukan (45) ilmu (45) DS Najib (31) Umno (31) Antarabangsa (28) BN (28) Galas (26) Nik Ajis (26) Selangor (26) Dasar Kerajaan (25) Ekonomi (25) P.Pinang (20) Seni Kreatif (20) Bersih 2.0 (19) Kematian (19) Jenayah (16) PRK DUN Tenang (16) Blogger Songsang (14) Ex-PKR (14) Pengkhianat (14) Tragedi Lahad Datu (14) Blogger Berjuang (13) Pendapat (13) Tun Mahadhir (12) Bajet 2011 (11) Penjawat Awam (10) Batu Sapi (9) Islam (9) Media Pembangkang (9) Banjir2014 (8) Korup@UMNO (8) Mahkamah (8) K.Lumpur (7) Kedah (7) Media Perdana (7) BTN (6) NajibMO1 (6) PDRM (6) PRU 13 (6) Rasis (6) bah2014 (6) Parlimen (5) Perak (5) Bencana (4) Demo 901 (4) Ketuanan Melayu (4) Mahasiwa (4) PRK DUN Merlimau (4) QZ8501 (4) SPR (4) Johor (3) Melaka (3) PRK DUN Kerdau (3) Perlembagaan (3) Tun Abdullah (3) AES (2) AFF SUzuki 2014 (2) AirAsia (2) BN@Beban Negara (2) Cina (2) Demo 311213 (2) Hudud (2) Kesultanan Melayu (2) MCA (2) Menteri BN Bodoh (2) PAP Laknattullah (2) Perkasa (2) Polis (2) Sabah (2) Ulama (2) Video Seks Anwar (2) prayforQZ8501 (2) #prayforQZ8501 (1) APCO (1) DYMM Agong (1) Dunia (1) IsraelvsGaza (1) Kafir Laknattullah (1) Kampus (1) Kartunis Celaka (1) Kemalangan Ngeri (1) Liwat 2.0 (1) MH17 (1) MH370 (1) MIC (1) Militan IS (1) Moral (1) Mustapa Mohamed (1) N.Sembilan (1) PAU 2016 (1) Pahang (1) Pendidikan (1) Perlis (1) PrayforGaza (1) RM-Dollar (1) Rosmah Perosak (1) Sarawak (1) Sayang Malaysia (1) Sejarah (1) Suruhanjaya Antara Agama (1) Tidakpadaonani (1) Tun Hussein Onn (1) Twitter (1) Wira (1) kesihatan (1) najibrazak (1)

Terkini di Blog Chedet (Tun Dr. Mahathir Mohamed)

Terkini Di Ceciter Seram

malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif