Ahad, 19 September 2010

Masjid Al-Sakhrah Diwar-warkan Sebagai Masjid Al-Aqsa : MESTI BACA KALAU KAMU ISLAM

Sebagai Umat Islam Sejati, terpanggil Taming Sari mendedahkan sesuatu yang jarang kita ambil kisah iaitu mengenai kisah Masjidil Aqsa. Terutamanya orang muda yang langsung tidak megenali tentang kewujudan Masjid Al-Aqsa.

Salah satu dari agenda Yahudi kononnya mempromosikan Masjidil Aqsa seperti dibawah adalah berniat jahat bagi memesongkan perhatian umat Islam kepada Masjid Al-Aqsa yang sebenar. Mereka mahu menjadikan Masjid Alqsa sebenar sebagai tempat ibadah mereka.Ini adalah Masjid Al-Sakhrah yang dipromosikan oleh Yahudi sebagai Masjid Al-Aqsa. Ia sebenarnya adalah Masjid Al-Sakhrah yang dikenali juga sebagai Dome Of Rock merupakan tempat dimana nabi di mikrajkan ke langit.


Inilah Masjid Al-Aqsa yang sebenar merupakan saksi kepada peristiwa Israk dan Mikraj dimana di sinilah Nabi Muhammad S.A.W mengimamkan solat dua rakaat bersama para rasul dari nabi Adam a.s hingga Isa a.s

Lakaran ini adalah lokasi kedua-dua masjid tersebut.Gambar ini menunjukkan lokasi sebenar Al Aqsa.

Semoga paparan ini menyedarkan kita bahawa Masjid AlAqsa yang merupakan tempat suci ke-3 Umat Islam memang terancam dibawah jajahan takluk yahudi zionis sehinggakan kita sendiri sudah tidak mengenali dimanakah satu Masjid Al-Aqsa.

Wallahhualam.

Penulis,


2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Maksud masjidil aqsa adalah seluruh kawasan-kawasan yang meliputinya...
termasuk binaan, hatta kawasan lapang, di bawah pokok dan sebagainya di kira sbagai masjid al-aqsa. jika bersolat di mana2 ruang tersbut mendapat pahala berlipat 500 kali ganda. lanjut boleh lawati www.amanpalestin.net

makno berkata...

Mcm teori the arrival tu kn? tak kire lah kawasan ke ape ker... tp name pon dah lain... dalam tu ade batu terapun tu je kn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif