Sabtu, 25 September 2010

Politik Melayu Kotor dan Penuh Sifat Mazmumah


Dewasa ini, tidak kiralah apa sahaja gelaran parti politik yang melibatkan melayu, pasti kepincangan akan terserlah kerana ia dihiasi dengan sifat dengki-mendengki, perebutan kuasa dan ketidaktelusan.

Dahulunya, episod ini diimplimentasi oleh parti politik terbesar orang Melayu iaitu UMNO, namun kini, penyakit ini sudah menjangkiti parti Melayu lain termasuk parti yang bertulang-belakangkan Islam, PAS.

Lihatlah situasi yang berlaku kepada PKR kini yang sedang menjalani proses menjual kerusi untuk diisi oleh muka-muka baru. Semua pihak berebut-rebut dan bersaing sengit sehingga sanggup bertegang leher dan membaling kerusi demi mencapai hasrat peribadi.

Lihatlah laporan-laporan ini khusus menceritakan kekalutan itu:PKR sebuah parti yang ditubuhkan berprinsipkan asas yang keliru semakin dikelirukan oleh perwakilannya sehinggakan sanggup bergaduh berebutkan kekayaan peribadi.

Dikala UMNO sudah berubah dan berikrar mahu memperjuangkan nasib agama dan bangsa, parti lain yang dulunya lantang mengkritik ketidaktelusan di dalam persaingan merebut jawatan dalam UMNO, sudah terkena batang hidungnya sendiri. 

Kita, sama-sama saksikanlah episod-episod menarik dalam pemilihan PKR kini dan parti PKR yang menyaksikan wujudnya kronisme ini akan terserlahlah pekungnya.

Mungkin ini juga adalah balasan Allah kepada puak pelampau yang suka menabur fitnah dan mendedah aib orang lain. 

Wallahhualam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif