Selasa, 28 September 2010

Richard Branson Memang Ada Kaitan Dengan Orang Anwar

Secara tiba-tiba sahaja seorang jutawan Britain bersuara seperti ini: "Malaysia mempunyai reputasi yang baik di luar negara. Tetapi apa yang berlaku ke atas Anwar Ibrahim membawa kesan buruk ke atas Malaysia,”

Inilah kenyataan Richard Bronson yang berucap ketika majlis khas forum Invest Asia 2010, anjuran International Herald Tribune di Kuala Lumpur, dua hari lepas. Kisah dan berita tersebut dipaparkan disini. Richard Branson, pengasas Virgin Group mendesak Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Abdul Razak agar 'campurtangan' dalam kes perbicaraan liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim yang disifatkannya sebagai 'duri' kepada reputasi baik Malaysia.

Terdetik di hati Taming Sari, kepada dengan tiba-tiba Mat Salleh ini tahu mengenai kes Anwar dan menganggap pula kes ini boleh menghalang pelabur datang ke negara ini.


Pastinya ada kaitan Mat Salleh ini dengan suku sakat Anwar atau dia ada bersetongkol dengan rakan-rakan yahudi Anwar di luar negara.

Dari sumber, blog House PK dan Taiping Mali, maka terjawablah segala andaian yang Taming Sari khayalkan selama ini.

Secara ringkasnya,Branson adalah rakan kongsi kepada bekas Naib Presiden Amerika Syarikat, Al Gore dalam syarikat yang melabur di Israel, GreenRoad.

Beliau merupakan peniaga dari Britain yang mengadakan usahasama dengan Al Gore melalui Generation Investment Management Group yang juga berpengkalan di United Kingdom.

Al-gore kan sahabat karib Anwar yang menyokong penuh tindakan Anwar bagi menjayakan protokol zionis yang ke-10 dan pendokong kepada aktiviti Gay.

Gambar-gambar dibawah mampu menjelaskan attitude sebenar dia yang cuba nak mengajar dan menganggu gugat undang-undang dan sistem kehakiman negara kita:


Walaupun gambar dibawah adalah catatan peribadinya, namun wajarkan orang yang memiliki sikap seperti diatas cuba masuk campur dalam urusan negara kita? sama-samalah kita membuat kesimpulannya.
Wallahhualam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif