Rabu, 29 September 2010

Tengku Razaleigh Sebagai Pengarah Pilihanraya UMNO DUN Galas

Satu tindakan yang amat tepat dilakukan oleh Timbalan Perdana Menteri dan mendapat restu dari Presiden Parti meletakkan Ketua UMNO Gua Musang dan veteren UMNO yang paling dihormati sebagai Pengarah Pilihanraya DUN Galas.

Kewibawaan dan keterbukaan Ketua Perhubungan UMNO negeri, Tok Pa, amat disanjung tinggi kerana walaupun sepatutnya dialah selalunya akan terpilih berdasarkan jawatannya sebagai Ketua Perhubungan tetapi atas dasar setiakawan dan pengalaman, Tok Pa, menyerahkan mandat tersebut kepada Ku Li.

Tindakan jawatankuasa melantik Ku Li bakal menghentikan spekulasi bahawa Ku Li akan memihak kepada PAS.

Peluang UMNO amat cerah memandangkan UMNO pernah mengisi kerusi DUN Galas pada tahun 2004. Jadi tidak ada yang mustahil selain, pengaruh Ku Li akan lebih membantu kemenangan BN.


Keputusan jawankuasa ini juga telah menyebabkan kubu PAS semakin gelisah selepas pelbagai cubaan mengalihkan perhatian rakyat dilakukan dengan kenyataan dari Takiyuddin, Harun Taib dan Nik Aziz sendiri meminta UMNO menarik diri dari bertanding dan menyerahkan kerusi DUN Galas kepada PAS.

Pastinya PAS sudah berniat jahat mahu melakukan sesuatu sabotaj memandangkan pelbagai kekangan yang bakal mereka hadapi untuk memenangi kerusi DUN Galas.

Kepada jentera UMNO dan sayap UMNO serta Barisan Nasional, bersiaplah menghadapi serangan musuh.

Wallahhualam.

Penulis,Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif