Selasa, 5 Oktober 2010

Gempar ! : Ustaz Pas Celako Hina Isteri Tun M

Isu pribadi seperti inilah yang sering dimainkan oleh orang PAS yang mendokong penjuangan Islam kononnya.

Agak malu rasanya kalau difikrkan mereka ini, mulutnya bercakap mengenai hadis, usuluddin, tauhid, fekah dan Alquran, tetapi hati mereka serupa sahaja dengan "bontot" kuali yang hitam legam kerana kuat sangat menabur fitnah. 

Hangat kita perkatakan, kebiadaban Azmin Ali melabelkan Tun Mahadhir sebagai "Pemimpin Tersungkur", kini ada pula seorang Ustaz PAS bernama Ustaz Saiful Bahri mengutuk dan menfitnah Tun Dr. Siti Hasmah, isteri kepada Tun M. Ini berikutan tersiarnya gambar di Akhbar Tun Hasmah disebelah Tun M di hospital Melboune, Australia.


Antara penghinaan si Ustaz kepada Tun Hasmah dan kakaknya, Datin Zaliha  adalah:

1. Fizikal Tun Hasmah se-akan Pua Chu Kang (carilah dalam search google kalau nak kenal sape mamat ni).

2. Sihat waalfiat kononnya mengunakan ubat-ubat terlarang. Nasihatnya baik, tapi kaedahnya macam janggal.

Dia juga menfitnah Tun M, kononnya Tun M ke Australia bagi mencari tempat melarikan diri selepas Anwar berjaya menjadi PM.

Apa benda semua ini? kenapa begitu dangkal dan jahat si pemilik hati yang tidak pernah puas dengan kesenangan orang lain?

Ikuti penghinaan dan penfitnahan si Ustaz Pas ini di sini.

Kalau tengokkan latarbelakang Ustaz nie, dia nie ada kelulusan agama tinggi sehingga mendapat master dari Universiti Malaya. baca sini.

Begitulah PAS, mungkin kerana mereka merasakan yang ilmu agama dan ibadat mereka sudah cukup, mereka sanggup pula menyedekahkan pahala ibadat mereka kepada orang lain.

Kepada Al-fadil Ustaz, ana mohon maaf atas keterlanjuran ana menceritakan keburukan perangai ustaz kerana bagi ana yang jahil ini, kalau Ustaz marah, begitulah agaknya perasaan Tun Hasmah dan anak-anaknya apabila membaca posting Ustaz dalam blog Ustaz.

Dunia ini hukum karma, dan jika PAS terus dengan budaya menghina peribadi orang lain, bagi Taming Sari, selamanya PAS takkan "reform".

Marilah sama-sama kita berdoa kepada RabbulJalil, supaya disembuhkan segera penyakit Tun M kerana bagi Taming Sari, rakyat Malaysia masih belum mampu menerima kehilangan Tun M yang banyak berjasa kepada negara tercinta ini. Begitu juga jasa srikandi Tun Hasmah yang banyak mendokong dan menyokong aspirasi suaminya ketika suaminya bergelut dengan pelbagai onak dan cabaran semasa memerintah Malaysia.

Amin.

Wallahhualam.

Penulis,

12 ulasan:

KAPAKTAJAM berkata...

Pada PAS dan Azmin Ali, KAPAK cadangkan agar "cermin diri" dulu. Lebih2 yg bercakap tu, KAPAK malu tgok budak2 hingusan ini menongkak bahasa kononya mereka tu hebat sangat sampai boleh menandingi jasa2 Tun Mahathir pada Negara Tercinta Malaysia.

Jangan lar jadi "Beruk Yg Lupa diri" dan cermin muka tu dimana dan senaraikan jasa yg kau org buat utk Negara Malaysia.

Kalau tak dapat nak senaraikan, baik naik pokok dan jadi Beruk2 diatas pokok dan daftar jadi ahli beruk2 disitu. Kapak rasa itu lar tempat kau org dalam barisan kabinet Beruk-Beruk.

Pada PAS jgn riak sgt konon terlampau Alim, sbb bab ni hak Allah.... sedar diri ckit, k

Tanpa Nama berkata...

Ya Allah, Selamatkanlah Islam di Malaysia..

Tanpa Nama berkata...

ruang comment kat blog ni pun dah kena remove...
baru smalam aku aku tgk lebih 90% cmment kutuk ustaz ni... alih2 dh remove..
mana kebebasan bersuara yg MEREKA2 perjuangkan... baru kena kutuk cikit dah panas ati... macam mana nk jd pemimpin....

Longchepoh berkata...

hina menghina nih memang kerja pas.Dah lama dah sapa yang tak satu kem dengan depa habis dibelasah. Itu adalah tanda-tanda hati yang dilitupi oleh dosa. Orang cerdik guna akal tapi orang bodoh guna emosi saja.. fikir-fikirlah sendiri seterusnya

Tanpa Nama berkata...

Bagi aku sama je semua..penipu..tambah2 lagi pemimipim yang memimpim sekarang...sama gak mengatanya..
Bila pembangkang kata SIKIT..KECOH..bila dia mengata sikit SENYAP...

Tamingsari berkata...

Kita mengata takpe...

PAS mengata pelik bro... ustaz pulak tu...

Pelik... tapi benar...

Tanpa Nama berkata...

Apa yang PELIK nya..Pas tu parti kan?..manusia yang dalam parti tu kan?..so semua manusia x perfect..semua akan buat salah...
so janganlah berat sebelah saudara

Tamingsari berkata...

Yelah.. PAS kan ramai ustaz...

bagi sy, seorang ustaz tak mengata orang... ikut isle....

nie sbb ikut "tok guru gilo" le jadi cam gini...

Tanpa Nama berkata...

bagi saya saudara pun sama jugaklah GILO..patutnya yang uruk tu x yah lah dijadikan contoh..sauadara xpernah caci org ke...
oo..so betulah memang ustaz dan tok guru tak boleh caci org saya setuju..setuju sangat

tapi org tak jadi tok guru dan tak jadi ustaz boleh caci orang le yek..pelik tapi benar

Tamingsari berkata...

Mane lebih pelik?

Tok guru gilo dan anon 12.00pm caci orang ke?

Orang biasa cam kita nie caci orang?

haha...

3036 berkata...

PAS tak sedar diri dowh.. PAS dah LIBERAL katanya. Ingat dengan ilmu agama yg depa ada depa boleh belagak laa kan.. Cilaka punya manusia! Orang yang tinggi ilmu agama tidak harus menghina orang! Apa kau dah nampakkah rumah kau di syurga kah?

3036 berkata...

Setakat pandai menghina baik tak payah. Benar, tudung wajib bagi wanita. No futher comments! Tapi

janganlah sampai menghina sesama Islam..
Itulah manusia, bila dikurniakan ilmu oleh Allah, mereka mudah lupa.. Ingat, jangan menghina sesama Islam..

Kita tidak pasti lagi sama ada kamu akan berada di Jannah, atau Tun Siti Hasmah yang ke Syurga dahulu. Ketika itu kamu (Uztad yg 'tinggi' ilmu Agamanya) mungkin sudah terlewat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif