Isnin, 11 Oktober 2010

Haprak Daily Merepek Lagi : Berstongkol Dengan The Malaysian Insider Putarbelitkan Kenyataan Chua Soi Lek

Apa yang Chua katakan mengenai PAS?

Adakah kata-kata ini yang keluar dari mulut Chua Soi Lek ?

"........kononnya PAS akan memerintah negara ini dengan Islam autokratik jika Pakatan Rakyat berkuasa.
Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek memberi amaran, meskipun PAS memperlihatkan kesederhanaan parti Islam itu pasti tidak akan mengetepikan “pendirian autokratik Islam” jika PR menguasai Putrajaya.
“Kami merasakan jika Pakatan berkuasa, PAS akan berada di tempat kapten.
“PAS tidak akan melupakan dasar autokratik Islam dan jangan terkejut jika PAS memperoleh kuasa, ia akan kembali keterbelakang,” tegas Dr Chua dalam ucapan dasar presiden MCA pada Perhimpunan Agung Tahunan Ke-57 semalam."

Perkataan yang Taming Sari Highlightkan adalah persoalan yang Taming Sari ragui, benarkah Chua Soi Lek boleh bercakap mengunakan perkataan dan istilah sedemikian?

Yakin sangatkah Chua kepada PAS yang akan mengunakan pendekatan "Islam Autokratik" sedangkan mereka (PAS) sendiri sudah tidak  menjadikan Islam sebagai prinsip mereka. Contoh  paling jelas yang dapat Taming Sari katakan ialah, Islam mengajak kepada perpaduan ummah, PAS tolak dasar ini dan lebih suka bersama DAPigs.

Ayat "Pas akan berada di tempat kepten" jika pakatan berkuasa. Benarkah? bukankah kini PAS ibarat kuda tunggangan DAP dan PKR serta sering diperbodohkan oleh mereka. Contoh paling jelas, apabila PAS memerintah Perak dahulu, memang PAS jadi kepten, tetapi kepten dayus yang diperanjingkan oleh DAP Perak.

Paling meragukan Taming Sari, benarkah perkataan ini keluar dari mulut Chua? Sehingga Haprakdaily dan The Malaysian Insider begitu marah dan mengatakan orang Cina lebih takutkan UMNO kerana UMNO bila-bila masa sahaja boleh mengkhianati orang Cina dalam barisan.

Ini berikutan bagi mereka MCA sudah tidak releven di dalam BN dan dan Chua dikatakan cuba menakut-nakutkan orang Cina untuk tidak mengundi PAS bagi mengelak perlaksanaan "Islam Autokratik oleh PAS". Ikuti kegusaran itu di sini. Baca sini

Paling jelas, PAS sudah semakin terdesak dengan penyatuan warga Cina di dalam MCA kerana selama inipun mereka amat bergantung kepada undi kaum Cina bagi mengundi mereka. Dek kerana itulah, mereka sanggup memperjudikan maruah mereka untuk berstongkol dengan DAPigs laknattullah.

Orang Cina jangan baca-lah Haprak daily ini. Itu sahaja saranan Taming Sari.

Wallahhualam.

Penulis,Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif