Jumaat, 1 Oktober 2010

The Malaysia Insider Tiada Bezanya Dengan Harakah, Siasah, Suara Keadilan dan Malaysiakini

Kesal... Itu sahaja yang boleh diluahkan atas sikap seorang wartawan The Malaysian Insider, Boo Su Lyn Gambar) kerana memutar belitkan kata-kata seorang Pegawai BTN ketika ceramahnya di hadapan Puteri UMNO.

Lihat laporan The Malaysian Insider.

Taming Sari difahamkan oleh seorang Pegawai BTN, panggilan si Sepek dan Si botol kicap (Dikatakan si kaki botol oleh wartawan Malaysia Insider) adalah merujuk kepada kaum Cina dan India.

Kaum Cina dinamakan sebagai si sepek kerana mata mereka sedikit sepek manakala kaum india digelar botol kicap mengambil warna botol kicap yang hitam sama dengan kulit orang India yang hitam.

Mengelak dari menyebut nama kaum tersebut, kerana itu Hamim telah menukar istilahnya kepada si Sepek dan Si Botol Kicap.

Oleh kerana Boo menyamar dengan niat jahat, pastinya dia akan mengambil kesempatan dari kesilapan-kesilapan kecil yang dilakukan oleh penceramah.

Tambahan pula BTN sememangnya agensi kerajaan yang paling dibenci oleh Pakatan Rakyat serta portal The Malaysian Insider adalah portal keji yang memang anti kerajaan. 

Portal ini sama sahaja peranannya dengan Harakah, Siasah, Suara Keadilan dan Malaysiakini.

Kepada BTN, berhati-hatilah selepas ini.

Wallahhualam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif