Jumaat, 29 Oktober 2010

Melayu Perlu Segera Sedar dan Disedarkan !!

Bukan satu rekaan lagi. Tidak mungkin DAP boleh berdiam diri. Mereka tidak akan puas dengan penguasaan di P. Pinang dan Selangor pada hari ini. DAP lebih optimis, mereka mahu menerajui pentadbiran Malaysia pada masa-masa akan datang.

Apa yang dilakukan Lee Kwan Yew sehingga mereka berjaya mendapatkan tanah Singapura adalah taktik terbaik yang akan DAP lakukan bagi mendapatkan P.Pinang. Inipun selepas mereka berjaya menguasai Malaysia.

DAP telah mengariskan beberapa fasa tindakan sebelum dan selepas PRU13. Fasa pertama yang sibuk mereka lancarkan adalah fasa pengemisan. Untuk mendapat mandat pemerintahan Malaysia, DAP perlukan sokongan orang Melayu. Walaupun mereka jijik dengan Melayu dan Islam, dalam fasa pengemisan ini mereka perlu mendampingi parti yang paling banyak sokongan daripada orang Melayu. Parti tersebut adalah PAS. 

Seperti yang didedahkan oleh Dr. Zulkifli Noordin, YB Bandar Baru Kulim, di Parlimen hari ini (28.10.10), PAS sememangnya tidak sedar dengan helah DAP ini. Mereka sangkakan DAP sudah boleh menerima Islam dan menerima perjuangan PAS. Fasa pengemisan DAP ini sedikit sebanyak berjaya meyakinkan PAS bahawa DAP sudah bertaubat dan akan senantiasa menghormati pendirian PAS. Baca sini.

Fasa pengemisan ini telah pun DAP lakukan pada awal pemerintahan mereka di P.Pinang. Mereka sanggup mengunakan nama Umar Abdul Aziz semata mahu menutup kerisauan masyarakat Melayu akan pemerintahan mereka. Apabila tahun bersilih ganti, DAP P.Pinang sudah melaksanakan fasa kedua yang lebih kejam pada hari ini. 

DAP juga nampak, orang-orang Melayu sangat menyokong Anwar Ibrahim. Sayangnya mereka pada Anwar sehingga sangat percaya bahawa Anwar tidak meliwat. Karpal Singh sangat mengenali Anwar. Mengapa Karpal yang pernah meminta Anwar bertaubat tiba-tiba berubah pendirian dan kemudiannya bertindak menjadi peguam bela Anwar? Pasti ada agenda tersembunyi yang Pengerusi DAP ini sedang rancangkan. 

Bagi Taming Sari, muslihat ini adalah jerangkap samar kepada Anwar Ibrahim. Anwar adalah penarik sokongan orang Melayu. Dia adalah aset DAP yang paling mahal kerana Anwar berjanji kepada DAP, jika Pakatan Rakyat menang DAP akan diangkat menjadi Timbalan Perdana Menteri. Janji Anwar itu tidak pernah dilupakan DAP. 

Pembaca bayangkanlah, apa yang akan dilakukan DAP jika mereka sudah memegang portfolio Timb. Perdana Menteri. Bagaimana agaknya nasib orang-orang Melayu kelak? Kali ini, mereka tidak lagi mengamalkan fasa pengemisan. Kali ini mereka akan laksanakan fasa pengstrukturan dan perubahan dasar. Seperti mana mereka lakukan kepada P.Pinang, mereka tidak membuang Melayu secara fizikal, tetapi mereka buang Melayu dengan memberi tekanan mental. Dasar-dasar ini bakal mereka praktikan supaya peralihan milik tanah dan segala aset kerajaan yang dulunya dikuasai Melayu bakal diubah secara dokumentasi dasar. 

DAP tidak lagi berpuas hati kerana misi mereka mahu kerusi utama kepimpinan negara tidak pernah padam. Di kala itu, mereka bebas memerintah. Menteri kebinet yang ada kaitan dengan orang Melayu akan mereka kuasai. Mereka pasti akan melaksanakan dasar bercanggah dengan perlembagaan. DAP optimis sedang mengira usia Anwar yang semakin lanjut. Anwar tidak mungkin akan bertahan lama menjadi Perdana Menteri dan dia bakal menyerahkan tampuk kepimpinan itu kepada DAP. Maka impian mereka bakal digapai. Tujuan Karpal Singh terus mencari jalan melambatkan kes liwat Anwar adalah bersangkutan. Karpal akan membiarkan Anwar tengelam dengan kesnya jika Anwar sudah tidak diperlukan lagi. 

Fasa penjajahan adalah fasa terakhir yang bakal DAP lakukan kepada Melayu bagi mengekalkan kuasanya di  Malaysia. Di kala itu, sudah tidak ada lagi media alternatif. ISA digunakan bagi menangkap pemerontak dan pro pembangkang. Sektor pertahanan dan kerajaan tiada lagi orang Melayu. Melayu akan dipinggirkan serta Islam akan dicatu dan diperkecilkan peranan. Tiada DEB, tiada MEB. Tiada Uitm tiada kuota Melayu. Tiada pinjaman PTPTN. MARA, BTN, KEMAS, JASA dan semua agensi berkaitan Melayu ditutup. 

DAP akan sogok orang Melayu dengan janji-janji palsu serta mengawal ketat setiap pergerakan dan aktiviti politik orang Melayu supaya tiada usaha menentang mereka. Fasa penjajahan ini bakal diperbaiki dari semasa ke semasa untuk terus memperkasakan DAP di bumi Malaysia ini.

Realitinya pasti dan apa yang Taming Sari nyatakan di atas ini adalah impian DAP. Usaha mereka dengan fasa-fasa yang dinyatakan cukup kemas dan rapi supaya apa yang mereka lakukan di fasa penjajahan nanti tidak dilawan kerana DAP sudah mendokumentasi dasar baru semasa fasa ke-dua.

Melayu perlu segera sedar. Ancaman semakin hampir.

Wallahhualam.

Penulis,
1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

penat lelah, pengorbanan dn perjuangan nenek moyang kita mempertahankan warisan untuk keturunan mereka nampaknya tidak dihargai. Warisan Merdeka pun nak ditentang tetapi Bukit Bintang atau Bintang Tiga macam tak pe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif