Sabtu, 9 Oktober 2010

Mengapa Timb. Mursyidul Am PAS Membisu?


Video : Inilah bukti dimana Ustaz Haron Din mengumumkan Dokumen Negara Islam yang kini dipandang remeh oleh PAS setelah PAS bersahabat dengan DAP Laknattullah.

Kemanakah perginya Timbalan Mursyidul Am PAS 2 ini? Pada sangkaan Taming Sari, beliau mungkin merajuk kerana PAS sudah jauh tersasar dari apa yang sudah disepakati oleh mereka semasa bersama-sama di dalam PAS yang belum reform dan berdiri di atas kaki sendiri (Sebelum bersama dalam Pakatan Rakyat). 

Datuk Ustaz Haron Din sememangnya terkenal dengan kewarakannya dan dia inilah pejuang Islam sejati yang tidak terikut-ikut dengan rentak Nik Aziz yang mendahului kuasa politik berbanding Islam. 

Taming Sari amat bersimpati dengan Al-Fadil Ustaz kerana terus bersama di dalam PAS walaupun dikala ini PAS sudah hilang prinsipnya selepas masuk di dalam Pakatan Rakyat, serta didominasi pula oleh pemimpin erdogen seperti Salahuddin Ayob, Husam Musa dan Khalid Jaafar.

Ustaz Haron Din, di dalam sejarah Pilihan Raya Umum Malaysia 2004, beliau yang mewakili Parti Islam SeMalaysia mendapat undi 14,124 di kawasan Parlimen Arau. Beliau tewas kepada pencabarnya , Datuk Seri Diraja Syed Razlan Syed Putra Jamalullail yang mewakili Barisan Nasional ) mendapat undi: 17,367 . Syed Razlan telah diisytiharkan menang pilihan raya tahun 2004 . Majoriti-diperolehi : 3,243 , Jumlah Undi : 32,024, Undi Rosak : 533 , % Mengundi : 84.23%. Dalam Pilihan Raya Umum Malaysia 2008, Dr Haron Din sekali lagi tewas kepada calon Barisan Nasional/ UMNO. Ismail Bin Kasim telah menang dengan mendapat undi sebanyak 16451. Dr Haron Bin Din mendapat 16,151 undi sahaja. Peratus pengundi yang keluar ialah 83.4 %. Undi rosak sebanyak 586.

PAS sejak PRU12, begitu ekstrim menyokong DAP sehingga apapun yang DAP lakukan termasuk menghina  agama Islam dan AlQuran, PAS sanggup menghalalkannya. Nik Ajis selaku kepalanya juga seakan dirasuk sehingga menolak syariah dan membenarkan Islam diperkotak-katikkan oleh DAP.

Di kala itu, mengapa Al- Fadil Ustaz masih terus berdiam diri? Jika Ustaz masih sayangkan PAS dan Islam khususnya, nasihatkanlah sahabat di dalam PAS terutama golongan erdogen untuk bertaubat dan kembali ke jalan yang benar.

Sebagai Timbalan Musrsyidul Am PAS, Al Fadil Ustaz tetap akan mendapat sahamnya kerana berstongkol dan bersubahat dengan kafir harbi (DAP) dan pendokong aktiviti gay (Anwar) serta kumpulan pro yahudi (PKR).

Rujukan : Wikipedia

Wallahhualam.

Penulis,

6 ulasan:

leman berkata...

Satu ketika dulu Ustaz Haron Din sgt tinggi martabatnya di mata masyarakat. Tapi sayang, angkara niat yg baik tetapi disusuli dgn perbuatan yg merosakkan menyebabkan dirinya terus terjebak dlm politik Pas. Pemikiran pemimpin Pas yg sempit seperti Nik Aziz amat dangkal hinggakan ideologi komunis Dap seakan menjadi pujaan pula kpd perjuangan Pas.

aiman berkata...

Tak nafikan Haron Din seorang mempunyai pendidikan agama yang dalam. Tetapi inilah dikatakan manusia yang mempunyai hawa nafsu dan perasaan. Mengapa kini terjadi ? Disebabkan pengaruh hasutan dan perasaan membuak-buak maka manusia akal hilang pertimbangan akibat hasutan syaitan. Jika beliau seikhlas hati perjuangkan kesucian islam sudah tibanya masa beliau berundur dan menarik diri kerana kini PAS sudah banyak menyimpang jauh daripada wadah perjuangannya.

PAS+DAP=DAP+PAS. DAP anak didik PAP. PAP lahir dari hasil kajian yahudi israel (Anak didik Yahudi) di Asia. PAS dulu keluar hasil perjuangan kesucian islam. Kita lihat PAS kini sanggup halal sumber haram dan dapat menentu syurga dan neraka sesorang atau puak. Jauh menyimpang, PAS kuat pertahankan gaya gay, sedangkan islam mengharamkannya. PAS sanggup telan RM 4 billion. Kalau dulu meraka kata rasuah haram kini mereka monopoli.

PAS taksud pada pemimpin hingga terlalu memuja gambar pemimpin? Apakah ini bertentangan prinsip islam. Islam mahukan keserderhanaan dalam serba serbi tindak tanduk. tapi PAS terlalu ekstrim, sukakan pergaduhan demonstrasi dan merosakkan harta benda awam. Islam melarangkan umatnya menghina dan mencaci. PAS mencaci, mencarut malah mendusta sebagai amalan mulia mereka.

Dalam Islam setiap janji harus tepati tetapi PAS mungkiri janji contoh nyata tarif air di Kedah. Amatlah rugi sesorang pendidikan tinggi agama akhirnya terjebak dalam kancah begini.

Tanpa Nama berkata...

aku setuju dengan leman. haron din banyak juga dapat dari kerajaan. banyak tanah putrajaya dia punya. kaya dia. haron din ada ilmu tinggi dari nik ajis yang sasau ni. nik ajis terlampau nak tunjuk pandai nanti terjerat diri dan bawa musibah pada agama dan bangsa. rosak, rosak nik ajis ni

Tanpa Nama berkata...

tindakan haron din itu boleh disifatkan sbg SYAITAN BISU..... Kalau tak faham apa itu SYAITAN BISU, tanyalah hj hadi, dia boleh beri penjelasan lanjut.

Tanpa Nama berkata...

Dato Haron Din sepatutnya tidak sertai mana-mana parti politik..Apatah lagi sertai parti Pas,beliau amat dihormati oleh orang melayu berdasarkan kewarakan dan Darul Sifa yang beliau asaskan.
Sedikit sebanyak imej beliau tercalar..
Tinggalkan Pas,Pas akan hancur..

3036 berkata...

SOKONG..
Haron Din tidak sepatutnya terlibat dalam kancah politik yang kotor. Beliau amat dihormati.. Hentikan berpolitik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif