Sabtu, 2 Oktober 2010

Pengamal Silat Gayung Pertahanan Ke-3 Negara: Apa Maksud PM?
Sebagai mana Tentera Singapura tidak langsung diisi oleh bangsa lain begitu jugalah Angkatan Tentera Malaysia yang dibentuk dan dikuasai oleh orang-orang Malayu.

Pastinya ada satu agenda yang perlu dipertahankan demi menjaga kedaulatan bangsa dan agama serta memastikan bahawasanya perlembagaan yang melindugi hak-hak orang Melayu dan Islam terus dipelihara.

DS Najib menzahirkan bahawa Persatuan Silat terutama Silat Gayung adalah pertahanan ketiga negara dan juga pertahanan ketiga orang-orang Melayu. Pasti ada maksud tersirat yang amat penting dan sukar difikirkan oleh mereka yang malas berfikir. Baca sini.

Mengisi tempat ke-tiga selepas tempat pertama di isi oleh ATM dan PDRM, serta tempat ke-dua diisi oleh Askar Wataniah, kenyataan PM ini serius menjadikan persatuan silat satu entiti penting pertahanan negara. 

Dikala negara sekarang ini diancam oleh ektrimis politik dan ancaman antarabangsa, apabila tiba saat gentingnya nanti, ketiga-tiga pertahanan ini pasti akan faham tugas masing-masing. 

Selagi kita (Melayu) masih memegang tampuk kuasa. Kita masih berkuasa menentukan segala perancangan bagi membeteng bangsa kita yang kerap alpa. 

Satu-satunya perkara yang sukar PR dan DAP hendak ubah adalah sistem pertahanan ini yang sentiasa menyembah setia kepada Yang Dipertuan Agong. 

Cuma nasihat Taming Sari kepada DAP, dan konconya, jangan cuba menjolok sarang tebuan. Kelak, kamu bukan berasa nikmat seperti Singapura, tetapi azab yang tidak terduga.

Wallahhualam.

Penulis,

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bila kawe dengar PM kata silat gayung pertahanan ke 3 negara ,kawe sahih yg PM sngat sayang bangsa dan ada maksud yg prlu di hayati


tokawe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif