Khamis, 14 Oktober 2010

Usaha Karpal Singh Tangguhkan Perbicaraan Anwar-Saiful Gagal

Karpal pada asalnya cuba membuat onar apabila dia dan pasukan pembelaan lewat hadir ke mahkamah. Mereka hanya hadir selepas jam menghampiri pukul 9.15 walaupun pasukan pendakwaan dan semua hadirin sudah hadir sejak pukul 8 pagi.

Di dalam proseding mahkamah, apabila nama Rahimi disebutkan, Karpal Singh meminta tempoh 1 minggu pada mahkamah bagi memanggil Rahimi sebagai saksi.

Hakim Mohamad Abidin Mohammad Diah telah menolak permintaan Karpal dan menyatakan permohonan Rahimi dipanggil sebagai saksi boleh dilakukan semasa kes dibicarakan tanpa perlu menangguh kes.

Sebelum itu, Karpal dan pasukan pembelaan masuk ke kamar hakim untuk berbincang mengenai pekara tersebut.

Taktik yang sama terus digunapakai Karpal bagi menangguhkan kes ini sehinggakan keadilan kepada Saiful terus tidak ditegakkan.

Karpal yang kini bergelar "Kapal Tunda" hanya mahu mencari helah bagi mengenalpasti dimana kesilapan teknikal kes boleh dikesan supaya kes ini dapat segera dibuang.

Anwar yang terlalu memburu nafsu semasa meliwat Saiful sehingga lupa nak pakai kondom sekali lagi terlupa, cubaannya untuk meliwat mahkamah tidak akan berhasil kerana taktik itu sudah lama dihidu.

Perbicaraan ditangguhkan ke tarikh 25 Oktober bagi sebutan semula kes.

Wallahhualam.

Penulis,Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif