Isnin, 1 November 2010

Mungkin Inilah Alasan Mengapa Ustaz Nor Idris "Sekolahkan" Nik Aziz


Video : 
Apa yang dijelaskan oleh Tuan Guru Hj Lah, Pondok Geting sudah cukup mengambarkan marahnya barisan ulama di Kelantan mengenai pendirian Nik Ajis yang sanggup berstongkol dengan DAP serta menolak  perpaduan sesama Islam  (UMNO). Katanya, jika tolak perpaduan sesama Islam boleh jatuh fasiq dan kafir.

Jadi tidak hairanlah mengapa Nik Ajis disekolahkan oleh Ustaz Nor Idris baru-baru ini ketika wali selipar itu sedang berkempen di Galas. 

Taming Sari amat berbangga dengan kelantangan ulama Kelantan yang benar-benar mahukan Islam ditegakkan dengan sebaiknya dan ia bukan dilakukan bersama dengan DAP laknattullah tetapi bersama orang-orang Islam dan Melayu itu sendiri.

Pembaca pastinya sedia menilai, siapa sebenarnya berada di dalam kesesatan. Marilah sama-sama kita menyedarkan puak melampau (PAS) yang kini dibaham dengan kesesatan akibat terlalu riak dengan ilmu yang setitik dari lautan itu.Video : Inilah jawapan seorang pemimpin PAS pasal penjelasan Tuan Guru Hj Lah. Tiada fakta malah peribadi Tuan Guru Hj Lah sahaja dikecam dan difitnah. Sepatutnya YB PAS ini perjelaskan dengan dalil berkenaan dengan apa yang dibangkitkan oleh Tuan Guru Hj. Lah 

Saudara pembaca nilailah sendiri.

Wallahhualam.

Penulis,

8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam bro,

LAMAN WEB DAN BLOG TERKINI PRK PARLIMEN BATU SAPI DAN DUN GALAS
http://malaysiansearch.com

Tanpa Nama berkata...

Alhamdullillah, inilah bila sekadar tahu membaca tetapi tiada daya analisa dan tidak mengenali yang mana kawan dan yang mana lawan. Kalau bangsa sendiri yang seagama sanggup dijual, apatahlagi tanah nenek moyang sendiri.

Tanpa Nama berkata...

http://www.facebook.com/video/video.php?v=139191869463051

Tanpa Nama berkata...

aku dh cakp dah
nik ajis ni gilaaaaa

Tanpa Nama berkata...

Inilah YB paling BODO sekali...
tak dok isi langsung...YB bangang...buta ISLAM...

YB PALING SIAL DALAM PAS...MASUK NERAKA LER MU DGN PENGIKUT TOTOK MU.

ORG KELANTAN FAHE PASAL NYER BODO SERUPA MU...LEMBU...HAHAHAHAHA

Tanpa Nama berkata...

'Taming Sari amat berbangga dengan kelantangan ulama Kelantan yang benar-benar mahukan Islam ditegakkan dengan sebaiknya .

kenapa Taming Sari tak suruh pemimpin UMNO yg mengaku islam( Parti tunjang BN ) memperjuangkan & menggunakan semua hukum- hukum yg terdapat didalam alQuran & AsSunnah didalam kehidupan seharian..
Kenapa perlu mengagungkan hukum - hukum ciptaan manusia ???
Takkan nak tunggu UMNO memerintah 1000 tahun lagi baru semua hukum islam ditegakkan....

Tamingsari berkata...

Kepada Anon di atas...

Terima Kasih atas komen anda...

Sudah beberapa kali sy jelaskan... Hukum hudud boleh dilaksanakan dengan syarat UMNO or PAS bawa di dalam parlimen... pndebatan dewan rakyat...

Agak2 Anon, siapa yg akan bantah? DAP ke UMNO?

Kuasa dewan rakyat sahaja boleh menjadi tunjang kepada pelaksanaan hukum ini.

Kita negara demokrasi bukan diktator....

Anon jgn menyalak sahaja... fahami dulu kuasa parlimen.

Dah bersediakah ia diperdebatkan?

Tanpa Nama berkata...

Hudud kalau di bawa ke Parlimen yang akan bantah UMNO sebab bukti dia dah ada dan tentu TS pun faham tapi buatx tak faham. "Taming Sari amat berbangga dengan kelantangan ulama Kelantan yang benar-benar mahukan Islam ditegakkan dengan sebaiknya" tetapi mana kelantangan ulama UMNO yg berani utk menyuruh pemimpin menegakkan Islam dengan sebaiknya di malaysia dan mana ulama UM<NO yg berani menegur pemimpin UMNO yg selama ini melakukan perbuatan kurafat iaitu upacara mengalung bunga di tugu peringatan negara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif