Sabtu, 27 November 2010

Nurul Izzah Ibarat Wanita Sihir Purba Kala !!

Pernah tengok episod Merlin yang memaparkan kisah wanita yang berjaya menguasai raja sedangkan sebenarnya dia adalah makhluk hodoh yang sengaja mahu merampas tahta raja. Puas Merlin memberitahu dan menjelaskan kepada Raja dan rakyat, namun Merlin tidak dipandangpun kerana dia hanya-lah orang suruhan putera raja sahaja sedangkan perempuan itu adalah keturunan Raja yang dirasuk oleh troy yang jahat. 

Inilah ibarat yang sesuai diberikan kepada Nurul Izzah di dalam PKR. Hari ini dia menyelar kenyataan Ezam mengatakan bahawa Anwar paling bahaya dan ancaman kepada perpaduan kaum di Malaysia seperti yang dilaporkan oleh Utusan Malaysia. Mentang-mentanglah dia kini Naib Presiden PKR Reput, kenyataan Ezam langsung tidak dipandangnya sedangkan dulu, abang Ezam-lah orang yang boleh diharap menjaga dan menengok-nengokkan keluarganya semasa dia berlajar di luar negara dan Anwar di dalam penjara.

Nurul Izzah menyangkal kenyataan Ezam itu dengan menghantar tulisannya di Malaysia kini dan memasukkan kenyataan yang jelas menunjukkan kejelekkannya di dalam memahami apa yang diperkatakan Ezam serta menunjukkan bahawa Izzah sengaja mengelirukan rakyat dengan penjelasan yang tidak tepat dan berbaur jahat kepada kerajaan BN. Sambil mempertahankan papa hebatnya, Izzah turut mempertahankan kenyataan papanya berkaitan DEB.

Izzah cuba menjelaskan tentang penentangan dasar DEB oleh Anwar sedangkan dia tidak sedar, dia dahulu berjaya belajar sampai ke luar negara pun hasil dari DEB. Penjelasan Izzah mengenai DEB kononnya ada ketirisan yang berlaku sebenarnya adalah kerana satu masa dahulu Anwar pernah meniriskannya semasa memegang jawatan Menteri Kewangan dan Timbalan Perdana Menteri. Projek berkiatan semua dibolot kepada kroninya sahaja.

Taming Sari amat yakin, rakyat kini bukan seperti rakyat tahun 2008 yang singkat berfikir bagi mempercayai berita dari media alternatif kerana memang dari hari ke hari makin jelas, merekalah sebenarnya pengampu kepada parti pembangkang. Berita yang sahih-pun mereka putar belitkan seperti mana pemimpin pembangkang memutar-belitkan fakta yang tidak memihak kepada mereka.

Taming Sari tidak sabar melihat rakyat mengajar mereka-mereka yang melampaui batas ini di PRU13.

Wallahhualam.

Penulis,

1 ulasan:

udanggalah berkata...

Bro..Nurul Izzah jelmaan ayahnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif