Sabtu, 27 November 2010

PKR Memang Parti Yang Syok Sendiri


Nak tergelak juga Taming Sari membaca keratan Haprakdaily yang melaporkan kenyataan Wan Azizah, Presiden Popet PKR ketika menyampaikan ucapan dasar di Kongres PKR ke 7 seperti yang tertulis di bawah :
Presidennya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail berkata, dalam usia semuda itu juga PKR telahpun mencapai banyak kejayaan yang di luar dari kebiasaan.
Tambahnya, bersama-sama dengan Pakatan Rakyat, parti itu telah berjaya menawan 5 buah negeri dan menafikan majoriti 2/3 Barisan Nasional dalam PRU 12 yang lalu.
Dalam usia semuda itu, ujarnya PKR telah bergerak pantas mewarnai iklim politik negara secara drastik.
“Maka itu, usahlah kita gundah dan gulana dengan segala pancaroba. Demi perjuangan menegak keadilan, kita perlu terus melangkah dan mara. Membujur lalu melintang patah.
Beliau menambah, jatuh dan silap dalam mengatur langkah tidak perlu dijadikan kesalan dan menjadi pesimis melulu hingga melupakan hakikat potensi untuk menjadi lebih baik di masa hadapan.
“Sesungguhnya, perjuangan dan cita-cita kita adalah amat besar. Demi membela nasib rakyat, kita ingin membina budaya baru dalam politik negara,” katanya lagi.

Baru hari ini kita nampak presiden popet ini bersuara. Bersuara pun lebih kepada place save dan sengaja mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang mengundang rasa panas di hati mereka-mereka yang kenal siapa PKR ini. 

Jelas, kenyataan Wan Azizah langsung tidak mengambarkan hasrat sebenar PKR malah ia hanya rektorik untuk mengaburi mata rakyat. PKR dikatakan sebagai wadah memperjaungkan nasib rakyat. Bagi Taming Sari, tidak ada langsung perjuangan mereka yang membela nasib rakyat malah mereka lebih mengutamakan tembolok sendiri dari kepentingan rakyat. Tidak ada langsung bukti yang jelas bagi mengukuhkan kenyataan Wan Azizah ini. 

Semalam, apabila TV3 melaporkan apa yang berlaku sekitar kongres dan membawa liputan jumlah ahli kongres yang tidak ubah seperti satu Majlis Raptai, hari ini wartawan TV3 dikasari dan dihalau dari membuat liputan kongres. Memang jelas, kongres itu hanya dihadiri oleh pak-pak ampu dan ahli yang masih diperbodohkan. Mereka sengaja mengelak dari media arus perdana menyiarkan keburukan dan keaiban mereka supaya tembelang mereka menipu rakyat tidak pecah.

Kepada rakyat dan ahli PKR yang sudah menilai kelemahan PKR di dalam pemilihan parti itu sebelum ini, janganlah terpengaruh lagi dengan kenyataan si popet ini. Dia ini tidak ubah seperti popet yang dimainkan oleh Anwar di dalam opera politik jahatnya. Ketidaktelusan PKR selain suka menyalahkan pihak lain tidak bakal menjadi satu ancaman besar jika mereka inilah yang memerintah Malaysia nanti.

Wallahhualam.

Penulis,

1 ulasan:

Kama Irahsa berkata...

tertanya2 siapalah yang menulis ucapan dasar wan azizah? wan azizah bercakap pasal Ketuanan Melayu. akau ada tulis sikit pasal isu tu. harap boleh masukkan dalam link saudara. terima kasih.

Apakah 'Ketuanan Melayu' WAJIB ditinggalkan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif