Selasa, 2 November 2010

Ron 97 Naik 5 Sen : Kecoh Kem Pakatan Haram !!


Pembaca dan rakyat sekalian jangan terpedaya dengan kebodohan kepimpinan PAS dan Pakatan Haram kerana mereka ini cetek dari segi ilmu ekonomi malah melebihkan nafsu dari akal dan iman.

Menurut kenyataan koordinator protes, Dr. Hatta Ramli yang disiarkan di Haprakdaily :
".............Tahniah, sebab terus menerus buat keputusan yang menyusahkan rakyat," katanya yang juga Ahli Parlimen Kuala Krai.
Harga petrol RON 97 dinaikkan 5 sen lagi mulai hari ini tanpa sebarang pengumuman.
Berikutan itu, harganya kini menjadi RM2.15 seliter.
Bagaimanapun harga pertrol RON 95 dan diesel tidak berubah.
"Nampaknya kerajaan sekali lagi mengambil kesempatan tarik subsidi rakyat, kita tak dengar pun ada kenaikan minyak di pasaran dunia.
"Ini terbukti kerajaan akan terus naikkan harga barang, tak kira waktu pilihan raya atau tidak," katanya............"

Kerajaan BN tidak pernah menipu rakyat malah sebelum inipun kerajaan sudah memaklumkan bahawa harga Ron 97 bakal berlaku turun naik mengikut harga minyak pasaran. Keadilan turut ada kerana kerajaan sudah menyediakan Ron 95 sebagai alternatif terbaik bagi mereka yang tidak mahu berdepan dengan kenaikan kos akibat dari kenaikan ini. 

Apa yang penting, pendekatan kerajaan BN jauh lebih diplomasi dan objektif berbanding kerajaan pakatan P.Pinang dan Kedah yang terus menghukum rakyat dengan menaikkan keperluan paling asas iaitu air dengan kadar yang sangat melampau. Hari ini sahaja, rakyat P.Pinang melakukan protes kepada Si babun LGE di hadapan bangunan DUN Pulau Pinang atas isu berkaitan air.

Hatta Ramli yang berpeluh ketiak mengantung bendera DAP di hadapan bangunan parlimen baru-baru ini sepatutnya melihat di dalam team pakatannya sendiri sebelum mengkritik pemerintahan orang lain. Mereka jauh lebih teruk di dalam merencana pemerintahan malah mengabaikan kepentingan rakyat hanya kerana rakuskan kuasa. 

Hatta Ramli juga sepatutnya bersama dengan orang Kuala Krai sekarang ini yang sibuk menghadapi musim banjir serta banyak kawasan di sana yang bakal dinaiki air kerana sistem perparitan yang teruk dan tidak diselenggara dengan baik. Sekiranya hujan turun lagi hari ini, maka naiklah air di kawasan Sg. Durian, Keroh dan bandar Kuala Krai sendiri.

Wallahhualam.

Penulis,2 ulasan:

hahn berkata...

Dorang. Perkara tak releven. Tu minyak orang kaya. Pemimpin pastu semua mampu. Duit banyak.

Apa ada naik semua salah BN. Kote N.ajis tak naik pun BN juga yang salah.

Eh tu hal tak naik... silap bahas daaa

hardyzs berkata...

Ape masalahnye naik? minyak yang bersubsidi kan ade.. RON 95.. gunakan je la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif