Ahad, 28 November 2010

Seorang Rakyat Serambi Mekah Minum Arak Di Kota Bharu


Minum Arak T'buka? Mana MBKB-BRI?, originally uploaded by Atendent

Maklumat ini Taming Sari dapat di blog pro pembangkang :
Ni aduan dari ramai peniaga di Pasar Besar Siti Khadijah Kota Bharu tapi ditutup sebelah mata oleh pihak Majlis Bandaraya Kota Bharu. Untuk pengetahuan peniaga yang berbaju hijau kerap kali dengan selamba minum arak depan orang ramai. Mengikut aduan, botol2 arak ditinggalkan secara bersepah.
Manakala peniaga ni meniaga secara haram tanpa lesen, tapi ramai yang kecewa apabila pihak bandaraya tidak ambik apa-apa tindakan.
Apabila mabuk, peniaga ni dok buat onar dengan perkataan yang mencarut kepada orang perempuan yang lalu lalang, pihak bandaraya tidak ambil tindakan padahal banyak kali orang ramai buat aduan.
Ini sungguh malang kalau pihak yang berkenaan. Kalau tidak percaya, tolong turun dan tengok sendiri gelagat samseng gila ni yang berbaju hijau dan seluar pendek!

Kata Taming Sari : Beginikah yang dikatakan oleh kerajaan PAS mereka berjaya membawa pembangunan bersama Islam di negeri Kelantan sehingga sanggup mengelarkan Kelantan sebagai negeri Serambi Mekah?

Taming Sari tidak nampakpun keseriusan mereka iaitu pihak PBT menangani isu sosial di negeri ini. Hanya rektorik semata-mata. Lesen arak tetap juga diluluskan. Kata ia tidak boleh. Kalau di negeri lain sibuklah mereka jaja yang BN pendorong kepada berlakunya kemaksiatan.

Jadi, Kerajaan PAS Kelantan sekarang ini sudah diketahui rakyat sebagai kerajaan penipu, dan suka menghisap darah rakyat. Sudahlah gagal membawa apa-apa perubahan dan memberi keselesaan kepada kehidupan terutama penyediaan air yang bersih untuk rakyat malah mereka juga gagal menangani isu sosial yang melanda masyarakat Kelantan yang terkenal dengan sikap malas, degil dan pemarah.

Rakyat Kelantan takkan tak reti-reti untuk tukar kerajaan pada PRU 13 nanti.

Wallahhualam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif