Ahad, 12 Disember 2010

Adik Azmin Diupah UMNO Minta Abangnya Bertaubat?


"Umi Diupah oleh UMNO untuk meminta dirinya bertaubat dan ini membuktikan bahawa UMNO begitu terdesak melakukan apa sahaja untuk menghalang kebangkitan rakyat."  
Jangan sampai ini akhirnya jawapan Azmin bagi menjawab gesaan adiknya untuk dia bertaubat.

Dua ekor gay PKR , Azmin dan Anwar sejak dua-menjak ini diserang habis-habisan selepas Saiful Bukhari berdoa pada Allah di Jabal Rahmah memohon ditunjukkan kebenaran di dalam kes Liwat Anwar ke atasnya.

Dulu kini dan selamanya, Anwar dipertuduhkan dengan dakwaan liwat ke atas bekas pembancuh kopinya Saiful Buhkari. Semalam isteri Azmin, Shamsidar dicabar oleh bekas orang kanan Anwar, Dato Nalla mengenai kehipokritannya di dalam hubungannya bersama Anwar. Hari ini pula portal Wikileaks telah mendedahkan pula kebenaran salah laku seksual brader gaynya Anwar. Hari ini juga adik Azmin, Umi Halfilda Ali, meminta Azmin bertaubat. Antara penyataan Umi adalah :
Beliau (Umi) membuat seruan itu setelah melihat banyak hipokrasi, penyelewengan, pembohongan serta salah laku melibatkan abangnya itu.
Menurutnya, adalah menjadi tanggungjawabnya sebagai adik yang secara tidak langsung tahu rahsia-rahsia di dalam lingkungan mereka untuk memperbetulkan keadaan agar tidak terus menanggung dosa.
'Jangan tipu rakyat, jangan tipu bangsa sendiri. Wahai Azmin pulanglah ke pangkal jalan. Bertaubatlah sekurang-kurangnya takutlah pada Allah, malulah kepada para malaikat.
'Kepada Anwar dan Wan Azizah (Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail) juga saya pohon perkara yang sama. Bagaimana hebatnya kita sekalipun, Allah mengetahui kebenaran. Jangan nanti mereka ditimpa bala semasa di dunia lagi. Perjuangan saya tidak akan berhenti setakat ini sahaja.

Taming Sari ingin menunggu, apakah penyataan Azmin bagi menjawab cabaran Dato Nalla ke atas isterinya dan gesaan adiknya  yang menyuruhnya bertaubat. Sehingga ke saat ini dia masih mendiamkan diri.

Amat-amatlah malang, jika persengketaan mereka itu, Azmin turut mengaitkan UMNO seperti mana Azmin mengaitkan polis dan UMNO di dalam pendedahan portal Wikileaks mengenai salah laku seks Anwar.

Azmin, selepas pendedahan adikmu itu, Taming Sari yakin makin ramai orang membencimu. Tidak perlulah kamu mengatakan kamu masih berjuang untuk rakyat kerana dibelakang mu kini bukan lagi rakyat tetapi pengampu, penjilat jubur dan orang-orang bahalul sahaja yang tinggal. Jika adik dan isteri kamupun kamu gadaikan demi kuasa kamu dan Anwar, bagaimanalah nasib rakyat jika mereka mengharapkan kepimpinanmu nanti. 

Wallahhualam.

Penulis,

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Yang pasti, Saiful dah pun bgi keterangan bersumpahnya,begitu juga dengan beberapa saksi-saksi pendakwa yang lain. Bagi Hakim, itu sudah cukup untuk OKT dipanggil masuk membela. Persoalannya jika itu berlaku, apakah OKT berani memilih untuk memberikan keterangan bersumpah? Masa dengan kes Azizan, beliau setakat buat statement from the dock aje. Tak berani buat keterangan bersumpah. Apa pasal?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif