Sabtu, 18 Disember 2010

Anwar Diakui Sebagai Beban Kepada Pakatan !!

Anwar si Gay ini pun tidak sedar bahawa dia dan PAS hanya dipermainkan DAP yang tamak dengan kuasa dan cita-cita masa depan mereka.

Pakatan Haram yang masih gagal mendaftarkan gabungan mereka di ROS akan mengadakan satu konvesyen di Kepala Batas, Pulau Pinang, Ahad ini (19.12.2010).

Menurut Bernama :
Pada zahirnya, Pakatan Rakyat dilihat sukar mengekalkan tahap sokongan yang diraih pada pilihan raya umum 2008, terutamanya masalah yang melanda "pemimpin paling utamanya", Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Anwar berdepan pertuduhan liwat dan bergelut untuk membendung kerosakan akibat Wikileaks, dan kini digantung daripada menghadiri persidangan Parlimen selama enam bulan.
Anggota jawatankuasa eksekutif pusat DAP dan ahli parlimen Jelutong Jeff Ooi mengakui bahawa kekalahan dalam pilihan raya kecil itu merupakan "halangan kepada momentum dalam menawan keyakinan rakyat."
"Ini diburukkan lagi oleh situasi negatif yang mendepani Anwar," katanya.

Hakikat paling jelas yang mereka perlu akui adalah bahawa mereka sebenarnya masih gagal memdapatkan kepercayaan rakyat bagi menerajui Putrajaya selepas sepenggal mereka memerintah empat negeri dilihat pelbagai huru-hara yang diciptakan.

Selain cara mereka yang banyak mengheret masalah pemerintahan mereka sendiri di jalanan. Membuktikan bahawa mereka masih gagal bersikap profesional di dalam menyelesaikan masalah rakyat marhein. Mendahulukan politik dan membelakangkan rakyat adalah moto tidak langsung mereka dan inilah punca mengapa rakyat sudah hilang kepercayaan. 

Dimana lagi pakatan mereka yang boleh dianggap pakatan rakyat sedangkan pakatan mereka adalah pakatan syaitan yang langsung tidak membawa faedah kepada rakyat sekalian. Islam dianaktiri dan dipermainkan, Melayu disangkal kerana hak mereka dinafikan, bangsa lain terutama India ditipu dan dipermainkan, Cina dipertatangkan berlebihan, kaum di Sabah dan Sarawak langsung tidak pedulikan.

Ke mana hala tuju pakatan yang didominasi DAP dan PKR ini sedangkan PAS dijadikan kuda tungangan. Anwar dijadikan bahan mencari sokongan. Sedangkan kini Anwar langsung tidak sedar dia hanya dijadikan  umpan. PAS langusng tidak diperlukan. Almaklumlah DAPkan sensitif dengan dokumen negara Islam yang PAS perjudikan. 

DAP anti Islam dan Melayu dan Pro Liberal, PAS anti liberal dan pro Islam dan PKR anti Melayu dan Pro liberal serta ini jelas dimana titik persamaan? 

Maka punah sudahlah negara ini jika mandat pemerintahan diberi kepada Pakatan. Rakyat perlu disedarkan. Jangan perjudikan masa depan.

Marilah sama-sama kita fikir-fikirkan.

Wallahhualam.

Penulis,


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif