Ahad, 12 Disember 2010

Azmin Gentar Dengan Pendedahan Wikileaks Tampil Bela Anwar


Menurut Azmin di dalam blognya :
Pendedahan WikiLeaks yang dipetik oleh akhbar Australia, The Sun Herald membuktikan bahawa fitnah liwat terhadap Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim merupakan usaha jahat Cawangan Khas Polis Malaysia untuk menjatuhkan kredibiliti serta karier politik Anwar.
Menurut laporan tersebut, pimpinan tertinggi Singapura dan agensi perisikan negara itu dengan sengaja mengiyakan dan memanjangkan fitnah ke atas Anwar kepada agensi perisikan Australia, Office of National Assessment (ONA).
Sumber dhaif dan palsu yang dirujuk oleh agensi perisikan Singapura bersandarkan maklumat daripada Cawangan Khas Polis Malaysia membuktikan bahawa UMNO begitu terdesak melakukan apa sahaja untuk menghalang kebangkitan rakyat.
Namun begitu, petikan laporan tersebut menunjukkan bahawa Office of National Assessment Australia (ONA) yakin bahawa tuduhan terhadap Anwar merupakan satu perangkap sekaligus menolak kenyataan jahat pimpinan tertinggi serta agensi perisikan Singapura.
Pandangan ini adalah hasil daripada pantauan secara dekat oleh peguam senior Australia, Mark Terence Trowell QC serta kenyataan Senator Nick Xenophon, Ahli Parlimen Benas Australia Selatan yang mewakili 61 Senator Australia mempertikai prosedur perbicaraan kes fitnah terhadap Anwar yang jelas melanggar prinsip-prinsip asas keadilan.
Kita sedar bahawa agensi perisikan Singapura dan Cawangan Khas Polis Malaysia sudah bekerjasama sekian lama, tetapi kerjasama tersebut tidak menumpukan kepada keselamatan serantau tetapi menjurus untuk keuntungan politik kedua pimpinan tersebut.
Pimpinan Singapura termasuk Menteri Mentor Lee Kuan Yew tidak dapat menerima kepimpinan Anwar Ibrahim dan tidak mahu melihat Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya kerana ianya akan menjejaskan kedudukan mereka di rantau ini.
Mereka lebih rela pimpinan UMNO-BN memerintah negara kerana pimpinan korup ini dengan mudah melutut kepada segala tuntutan Singapura.
Fitnah tidak akan bertukar menjadi kebenaran walau diulang hatta dalam media cetak atau elektronik. KEADILAN dan Pakatan Rakyat yakin dengan kematangan rakyat untuk mempertimbangkan perkara yang benar dan yang bathil.
MOHAMED AZMIN ALI

Fuh !! Anwar yang tak senang duduk dari tadi pasti lega kerana anak emas yang disanjung-sanjungnya tampil dengan berani menafikan kenyataan Wikilieaks.

Bagi Taming Sari, kalaulah malaikat Jibril sendiri mengaku yang dia jadi saksi Anwar meliwat, Azmin tetap kata ia fitnah dan Anwar akan kata Jibril pula berstongkol dengan UMNO. Subhanallah.

Biarlah kau Azmin. Semua orang tahu, perut kau dah kenyang bersama dengan tipu helah Anwar, mana mungkin kau nak biarkan kebenaran menutup kebatilan Anwar. Kau akan sedaya upaya mempertahankannya selagi nama yang dicemuh itu adalah Anwar Al Juburi.

Wallahhualam.

Penulis,

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

OKLAH WIKILIKS TU AGEN UMNO !!!

UMI HAFILDA TU AGEN SIAPA ??

KALAU ADIK SENDIRI PUN DAH SURUH TAUBAT, BAWAK BAWAKLAH MENGUCAP AZMI

GUA LEBIH PERCAYA UMNI DARIPADA LU MIN, SEBAB , BINI SENDIRI PUN LU KASI ORANG LAIN SONDOL ....

BUTO LU LAH MIN ... pooooorah chitt

Memang betul , rakyat Malaysia tak bodoh, tapi tak bodoh bila orang macam kau bercakap temberang ... pooooorahhhh chittttttt....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif