Jumaat, 10 Disember 2010

Besar Sangatkah Masalah Namewee Sehingga Dilayan Kelas Pertama Oleh Nazri Aziz?


Pertemuan mereka di parlimen semlam. Namewee yang terlepas dari hukuman rasis ini telah dilayan dengan baik oleh seorang menteri paling lama dalam kabinet, Nazri Aziz. Hasrat Namawee untuk bertemu Perdana Menteri tidak kesampaian dan Nazri Aziz berjanji akan membawa masalahnya ini kepada PM nanti. Persoalannya, apakah begitu besar masalah Cina rasis ini sehingga secara terang-terangan hadir bertemu dengan pak menteri ini di parlimen?

Adakah dia ini hendak membawa masalah rakyat yang begitu kronik sehingga terus bertemu pak menteri malahan jika boleh bertemu dengan PM sendiri? Rupanya hanya kerana masalah filemnya tidak mendapat geran kerajaan dan dek kerana itu dia sukar mendapatkan bantuan kewangan. Filem yang hendak diterbitkan itu bertajuk Nasi Lemak 2.0. Khabarnya, filem ini berkonsep 1 Malaysia. Ye ke Wee? Ke ko nak kencing Nazri Aziz ni?

Menurut portal pengampu, Namewee mengatakan bahawa :
“Saya seorang rakyat yang patriotik. Saya sentiasa menunjukkan rasa cinta terhadap negara saya menerusi kebanyakan video Youtube dan malah menghasilkan dokumen DVD berjudul ‘Saya mahu balik rumah’... sedihnya tidak seorang pun tahu perkara ini kerana media arus perdana sentiasa memilih untuk menggambarkan video kontroversi saya dan menjadikan saya seorang bersikap sebaliknya, macam hantu,” kata Namewee. Baca Sini.

Pertemuan selama 10 minit itu berakhir dengan janji Nazri akan memanjangkan masalah besar tahap kronik si rasis ini kepada PM. Cit !!

Biarlah Nazri dan Namewee dengan agenda mereka namun, Taming Sari ingin membawa pembaca melihat semula video Negarakuku ciptaan Namewee dan adakah ia bertepatan dengan katanya yang dia ini patriotik?


Taming Sari ingin mengemukan di sini, cubalah pembaca sekalian nilai, adakah video "negarakuku" yang dicipta oleh Namewee rasis ini, bermasalah atau tidak? Bukankah secara terang-terangnya dia menghina azan, Islam dan orang Melayu. Dia juga secara terang-terangan menghina kerajaan dan negara serta paling tidak boleh diterima dia menghina lagu negaraku dengan memasukkan versi ciptaannya sendiri.

Video ini bukan ditonton oleh Sang Rajuna Tapa di Kg kodiang sahaja beb, tetapi seluruh dunia melihatnya kerana ia diupload ke dalam Youtube. Dengan kesalahan yang cukup berat dilakukan oleh Namewee ini, apakah hukuman yang Namewee terima akhirnya? Dia hanya diminta meminta maaf secara terbuka. Tapi Namawee kena ingat, bukan semua rakyat Malaysia memaafkannya seperti mana Nazri Aziz memaafkannya!!

Selang beberapa tahun, Namewee sekali lagi menghina orang Melayu dan Islam di dalam video terbarunya yang mencetus kontroversi bertajuk Nah (lihat bawah) . Selepas diselidiki kerajaan, Nazri Aziz sekali lagi menyelamatkan si Cina ini kononnya dia tidak bersalah. Orang kampung tidak ada ilmu undang-undang pun nampak jelas, video di bawah ini menghina orang Melayu dengan mengatakan orang Melayu juga pendatang.


Apa sudah kenalah dengan menteri-menteri berkenaan ini sehingga begitu mudahnya diperlekehkan oleh si Namewee rasis tahap babi ini. Dalam banyak-banyak anak muda, Namewee ini yang mendapat perhatian pak menteri dan sedia memanjangkan masalah Namewee kepada PM.... jahanam...jahanam.

Wallahhualam.

Penulis,5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TERUS TERANG AKU MEMANG BENCI PADA NAZRI SEJAK DULU.

DIA INGAT UMNO NI MAK BAPAK DIA PUNYA.

PADA AKU NAZRI NI ANTARA LIABILITI KEPADA BN/UMNO

ADAKAH NAZRI SENGAJA NAK SABOTAJ BN ???? ADAKAH DIA SENGAJA NAK BUAT ORANG MELAYU MARAH ????

TANPA NAZRI BN/UMNO TAK BOLEH SURVIVE KE ?????

BU*** LU LAH NAZRI

Tanpa Nama berkata...

DIA SELALU BUAT KENYATAAN PELIK MISALNYA SEMALAM DALAM DAILY EXPRESS(SABAH) DIA SEOLAH-OLAH MEMBERI ISYARAT LAMPU HIJAU KEATAS PERKAHWINAN REMAJA BAWAH UMUR ASALKAN MENDAPAT KEBENARAN DARI JABATAN AGAMA TANPA MEMIKIRKAN KESAN JANGKAMASA PANJANG.

hangkedee berkata...

ayoh say no to nazri yeop semua

Wake UP! berkata...

Nazri ni pun perangai macam pukimak anak haram KJ.

Kalau nak buat perangai macam babi, berambuslah dari UMNO.

abd naser bin bedu berkata...

Say NO to Nazri .Noooooooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif