Sabtu, 11 Disember 2010

Dalam Bulan Ini Sahaja, Dua Perkara Ini Sudah Menyusahkan Blogger Pro Kerajaan

Perkara yang Pertama 


Berkenaan dengan subsidi bahan bakar dan gula yang dikurangkan sekaligus menyebabkan harga minyak, gas memasak dan gula naik mendadak. 

Apa yang menyedihkan, biarpun banyak blogger pro kerajaan mempertahankannya diperingkat awal, tetapi selepas mendengar hujahan dari DS Idris Jala dari PEMANDU, ia ternyata mengecewakan dan ramai blogger yang mengecam tindakan kerajaan yang disifatkan sebagai gagal mencari dana lain sebagai pengelak mengambil hak rakyat. 

Kerajaan hanya hendak mengunakan pengurangan subsidi itu untuk projek pembangunan (kata mereka) tetapi ramai penganalisis mengiyakan bahawa ia adalah bertujuan persiapan pilihanraya. Apabila DS Najib sibuk menjaja yang dia naikkan peruntukan sana, peruntukan sini, ini semua tidak menghairankan lagi kerana dia amalkan korek lubang baru kambus lubang lama. 

Paling mengecewakan, DS Ismail Sabri Yaacob, pernah berjanji untuk mengekal harga RON 95 pada tahun ini di dalam Utusan Malaysia bertarikh 3 November 2010 sebaik sahaja RON 97 dinaikkan 5 sen. Selang beberapa hari, kerajaan terus mengumumkan kenaikan RON 95 sebanyak 5 sen juga dan sekaligus janji Ismail hanya tinggal janji. 

Bukti paling jelas dan nyata ini sukar lagi hendak dipertahankan blogger malah ia ternyata menipu rakyat.

Perkara yang kedua.


Berkaitan Namewee dan DS Nazri Abd Aziz yang sukar lagi hendak dipertahankan. Sikap Nazri yang menolak terus perasaan orang Melayu yang kecewa dengan sikap Namewee apabila mengumumkan Namewee tidak bersalah dan hanya seorang anak muda yang keliru. Dalam tempoh yang sama, penjawat awam yang hanya mengeluarkan kenyataan kepentingan menjaga hak Melayu dan mahu bangsa lain sedar mengenai hakikat itu telah dipersalahkan dengan tuduhan rasis dan dikenakan hukuman tertentu. 

Dimana prinsip keadilan yang diamalkan Nazri? Namewee bukan dibenci oleh orang Melayu secara emosi, tetapi jelas video ciptaannya menguris hati orang Melayu. Bodohlah kau Nazri apabila tidak terasa apa-apa perasaan apabila lagu negaraku telah dipermainkan, Islam diperkotakkatikkan dan orang Melayu dihina disuruh "suck banana". Kemana hilangnya telur kau wahai Nazri Aziz?

Paling mengecewakan, Namewee diberi layanan kelas pertama di parlimen minggu lalu hanya kerana hendak meminta kerajaan membiayai filem rasisnya. Sudahlah Nazri melayannya dengan baik malah dibenarkannya pula si Cina babi haram jadah ini masuk tanpa mengikut etika pakaian di parlimen. Melayu dihinjak, kepala Nazri yang botak itu pula dikencing Namewee. Bila ramai sahabat menegur tindakan Nazri itu, termasuk Pertubuhan Perkasa, Nazri pertahankan pula Namewee dan tidak mengendahkan teguran itu.

Pesanan buat Nazri, Taming Sari adalah pengundi engkau di Parlimen Padang Rengas, jangan terkejut undi pada kau nanti (Jika Najib masih bodoh nak letak kau bertanding) akan susut kerana kawasan kau begitu ramainya umat Melayu yang kecewa dengan sikap kau yang mendahulukan Namewee, Suck Banana Diutamakan, perasaan orang Melayu dipinggirkan.

Betul atau tidak, dua perkara ini sahaja dalam bulan Disember ini sukar sungguh hendak dipertahankan oleh blogger pro kerajaan.

Wallahhualam.

Penulis,7 ulasan:

MPP berkata...

Salam bro...nak pertahankan buat apa kalau macam ni...balun saja depa semua!

Blogger tak patut buyers sebab kita bukan dibayar pun untuk pertahankan tindakan bodoh sombong depa. Kalau salah kita bantai saja.

Baik sakit hati sekarang dari merana di masa depan.

Tamingsari berkata...

Wsalam !!

Sokong bro....

House PK berkata...

AKu bersama kau Tamingsari! Yang betuk kita sokong yang salah kita hantam! Yang penting kita mesti bela rakyat! Kalau tidak kita siapa lagi, betul tak MPP?

Bro, mintak izin aku nak ambil artikel kau ni ya..

Tamingsari berkata...

Terima kasih Perapukari.

Ambille... sebar... sebarkan!!

mazri berkata...

memalukan...memualkan...menyedihkan..
mengguris hati dan minda MELAYU...kenapalah Najib masih lagi mahu siboootak ni duk dalam kabinet....
xnmpak fungsi dan tugas sebenar siboootak ni di dalam kabinet...

Tanpa Nama berkata...

SALAM SEMUA ,,
BELASAH AJA NAZRI KE SAPA KE YG PIJAK MELAYU ,,,, SAYA SOKONG BRO

Tanpa Nama berkata...

salam bro...

mati2 sy ingatkan taming sari pro krjn secara membabi buta...rupenye tidak...taming sari tetap mghntam krjn jika krjn mmbuat sesuatu yg tidak btol...syabs taming sari...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif