Sabtu, 25 Disember 2010

Hinanya Nik Ajis Mengemis Kepada Karpal !!


Gunakan akal dan logik pembaca sekalian bagi menilai kenyataan akhbar Nik Ajis ini. Sebagai seorang Islam, kita patut malu dengan penghambaan ini.

Ini-lah bukti PAS langsung tidak dominan di dalam Pakatan Rapuh Al-Harami. Mengapa Taming Sari berkata begitu? Jika benar mereka dominan, tidak perlu tunggu Karpal, pengerusi DAP ini membuka pintu, Nik Ajis selaku De'Factor PAS boleh membukanya sendiri kerana sebagai dominan, mereka juga turut memegang kunci.

Masih tak faham lagi? Jika benar PAS kata mereka kapten, tekong, pengemudi dan dominan di dalam Pakatan, PAS tidak perlu mengemis untuk mendapatkan persetujuan dan ehsan Karpal untuk menubuhkan negara Islam. Jika sampai ke tahap ini PAS menghambakan diri, jangan harap-lah Karpal dan geng DAP yang anti Islam itu akan menerima Islam sepenuhnya.

Karpal pernah mengeluarkan kenyataan, jika nak tubuh negara Islam, langkah mayat DAP dulu. 
(Ini ciri kafir Harbi) Apa yang sudah dicakna oleh UMNO dalam BN sudah cukup sempurna bagi memartabatkan Islam tertinggi dalam negara kita ini. Di dalam negara yang berbilang kaum ini, bagi Taming Sari, apa yang diterapkan oleh kerajaan sudah cukup baik bagi memartabatkan Islam disamping kepentingan agama kaum lain tidak pernah kita abaikan. Kita tidak menghalang mereka mendirikan rumah ibadat mereka, mengamalkan kepercayaan agama mereka dan tidak menghalang mereka menyebarkan ideologi agama mereka. 

Apa yang penting di sini, Islam dalam diri umat Islam itu sendiri yang perlu diperkukuhkan. Itulah yang lebih utama.

Wallahhualam.

Penulis,

4 ulasan:

melayurayadaily berkata...

BLOG SDR tajuk muhyiddin gangster dipautkan jam 9.00 malam (sekarang) ke http://melayurayadaily.blogspot.com

keris hitam bersepuh emas berkata...

Rasulullah s.a.w. pernah mengadakan perjanjian dengan orang Yahudi supaya sama-sama mempertahankan Madinah dari ancaman luar yang dikenali sebagai piagam Madinah. Salah satu perkara utama yang terkandung dalam Piagam Madinah adalah:
Nabi Muhammad s.a.w. adalah ketua negara untuk semua penduduk Madinah dan segala pertelingkaran hendaklah merujuk kepada baginda.

JIKA TGNA DIKATAKAN HINA KERANA UCAPAN TERIMA KASIH TERSEBUT ADAKAH SAUDARA JUGA BERPENDAPAT SEBEGITU KEPADA RASULUALLAH KERANA MEMINTA BAGINDA DIIKTIRAF SEBAGAI KETUA MADINAH DARI KAUM YAHUDI.

PERSOALAN YANG KEDUA : ADAKAH CARA UMNO MEMERTABATKAN AGAMA ISLAM MENGIKUT APA YANG TERKANDUNG DALAM AL QURAN DAN SUNNAH.

Tanpa Nama berkata...

Saya pun nak tanyalah apa yg nik ajis dan pas buat di kelantan? yg aku nampak hal kecil2 je yg diperjuang spt pemakaian tudung. Hal2 utama tak ada apa krn masalah sosial teruk wpun dah 20 tahun memerintah buktinya HIV yg tertinggi di Malaysia. Sepatutnya pemuda/di berumur 20 skrng memiliki akhlak yg terhebat jika pas hebat memerintah dgn prinsip Islamnya tetapi kalau dah pemimpin sendiri dok berzina dan mencarut, apakah maknanya?

Tamingsari berkata...

Keris hitam bersepuh emas,

Anda jangan terlalu ekstrim menyamakan pemerintahan Nik Ajis tu dengan nabi s.a.w.

Nabi dominan dalam negaranya dan yahudi tunduk padanya bukan mcm nik ajis, Dap dominan dan dia mengemis. Perjanjian dibuat oleh nabi adalah penjanjian bertulis mengelak yahudi mungkir janji.

Nabi berkuasa, Nik Ajis lembu.

UMNO sudah lakukan yg terbaik bg memartabatkan Islam dlm ms yg sama agama lain turut terpelihara.

PAS tak mungkin bleh buat perkara yg sama.

Ingat tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif