Rabu, 22 Disember 2010

Mr. Bean Bersuara Lagi !!


Mr. Bean PAS, Saudara Mahfuz Omar terus menerus mengisi kolum Haprakdaily dengan kenyataan yang dicipta-ciptanya tanpa memikirkan apakah yang disebutkannya itu benar atau tidak. Sudah banyak kenyataan dipandang sinis oleh pembaca terutamanya apabila dia berkaitan dengan ekonomi. Ahli Parlimen Pokok Sena ini hanya tahu berkokok dan dalam masa yang sama tidak sedar, kokoknya itu hanya menyakitkan telinga tanpa ada fakta yang kukuh. Lagaknya yang bodoh ala-ala Mr. Bean itu bolehlah sekadar dijadikan hiburan buat pembaca sekalian.

Dalam posting terbaru Haprakdaily yang menulis kenyataan si Mr. Bean ini, jelaskan mereka masih tidak berpuas hati dengan tindakan Speaker Dewan Rakyat mengantung, Peliwat, Gay Jamban, Peguam Putarbelit, dan Kapal Tenggelam dari menghadiri sidang dewan selama 6 bulan. Sedangkan apa yang dilakukan oleh Speaker, TS Pandikar Amin Mulia, berlunaskan undang-undang serta peraturan mesyuarat dan berdasarkan kepada kuasa Speaker. Apa yang dinyatakan Mr. Bean adalah seperti di bawah :
Pasaran dan masyarakat perniagaan tempatan dan antarabangsa melihat sendiri bagaimana penggubal dasar dan undang-undang negara pun dizalimi dan dianiaya dengan mengetepikan undang-undang, peraturan dan prinsip asas keadilan," kata beliau.
Menurut Mahfuz, perkara itu boleh mengakibatkan terancamnya rasa selamat mereka untuk menjalankan perniagaan dan pelaburan di negara ini.
"Jika penggubal dasar dan undang-undang negara pun dizalimi dan dianiaya dengan mengetepikan undang-undang, peraturan dan prinsip asas keadilan, ia boleh menyebabkan masyarakat perniagaan dan para pelabur dihantui kebimbangan bahawa mereka juga boleh dizalimi sedemikian dan perkara itu dengan sendirinya menghakis serta menjejaskan rasa selamat mereka untuk menjalankan perniagaan dan pelaburan di negara ini," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu yang menyifatkan tindakan tersebut sebagai tindakan tidak bertanggungjawab.
Umno dan Barisan Nasional (BN), katanya, sanggup mensabotaj ekonomi negara semata-mata untuk memuaskan kehendak mereka.
"Akhirnya, apabila ekonomi negara menghadapi krisis kepercayaan dan keyakinan masyarakat perniagaan antarabangsa terhadap sistem keadilan negara ini jatuh merudum, Apco jugalah yang akan mendapat untung kononnya dengan melaksanakan usaha-usaha perhubungan awam dan komunikasi untuk memulihkan keyakinan masyarakat perniagaan antarabangsa dan para pelabur," katanya.

Apa yang dinyatakan oleh Mr. Bean amat tidak berasas kerana pengantungan mereka-mereka yang disebutkan di atas tadi adalah dilakukan oleh YDP Dewan Rakyat yang tidak ada kena mengena dengan UMNO dan BN. 

Pengubal dasar yang disebut oleh si Mr. Bean itu, jika benar-benar ikhlas mahu bersama di dalam pengubalan undang-undang mengapa melanggar undang-undang mesyuarat dan sanggup melakukan fitnah tanpa ada bukti dan alasan yang kukuh. Di mana buktinya yang Anwar sibuk menjaja di dalam ceramahnya konon bukti mengaitkan kerajaan BN dengan Yahudi Zionis ada ditangannya. Kalau asyik menjaja kertas kosong secara terang-terangan cuba membohongi rakyat.  Para pembaca sekalian boleh membaca di sini keterangan sebenar mengenai APCO dan rahsia kejahatan Anwar memanipulasi isu ini.

Kepercayaan pelabur asing kepada negara tidak pernah padam apabila Malaysia terus komited memberi insentif yang pelbagai kepada mereka jika melabur di sini. Soal keselamatan juga dijamin oleh Kerajaan BN dan dipercayai oleh pelabur asing malah semua demontrasi jalanan yang dijaja oleh Pakatan Haram akan dibatalkan permit. Jika mereka gagal mematuhi arahan, water canonlah pencuci kepada anjing-anjing liar ini. Ini kerana, demontrasi jalanan anjuran Pakatan Haram dihadiri oleh samseng-samseng tidak berisi, yang hanya tahu merosakkan harta benda awam dan mencabar polis di dalam kumpulan besar. Hakikatnya mereka kecut telur jika berseorangan.  Akta Keselamatan Dalam Negeri terus dipertahankan demi menjamin keselamatan negara dari anjing-anjing pengkhianat bangsa dan negara.

Paling tepat, Mr. Bean dan rakan-rakannya adalah pencetus kepada ketidakpercayaan pelabur asing kerana mereka sering mengancam keselamatan negara melalui fitnah di media, mendatangkan syak wasangka buruk dikalangan kaum dan penganjur tetap demostrasi jalanan yang berusur ganas. Mr. Bean dan kuncu-kuncunya adalah pemimpin berwatak antagonis yang perlu ditolak mentah-menatah oleh rakyat di PRU 13 nanti.

Wallahhualam.

Penulis,

3 ulasan:

Gerakan Timur berkata...

kehkehkeh... mat pus ... mat pus..

Tanpa Nama berkata...

Apa yg kau merepek meraban ni Mahfuz oiii. Ko menyanyi ke bersyair, ke kau menangis?.. ngeh3

hangkedee berkata...

Mat put degrber pit lif 2 ke??? nasib baik menang siapa yang pilih dia 2x5 dengannya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif