Sabtu, 25 Disember 2010

"Mu Jange Jadi Gangster Muhyiddin" Sergah Nik Ajis, Ketua Samseng PAS

"Celako... Nate... Kurang Aja... Bodoh... Samseng... Gedebe...bodoh...." Ini ayat yang sering diajar Wali Kelate ini pada rakyatnya yang beragama PAS.

Orang tua yang baru sihat sikit dari masalah pinggang ini dilaporkan telah mengertak TS Muhyiddin Yassin seperti yang dicatatkan di dalam portal pengampu :
Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata Program 100 Hari yang dikemukakan Pakatan Rakyat pada konvensyen mereka Ahad lepas hanya akan dilaksanakan setelah pakatan pembangkang mengambil alih pentadbiran negara.
“Kita akan laksanakan bila pakatan dapat memerintah negara... tunggulah dulu... jangan nak jadi gengster,” kata Nik Aziz kepada pemberita selepas majlis perkahwinan perdana anjuran kerajaan negeri melibatkan 101 pasangan baru di Pusat Tarbiyah PAS Kelantan di sini hari ini.
Beliau mengulas kenyataan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyidin Yassin semalam yang mencabar Ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim supaya melaksanakan kenaikan gaji bagi pegawai-pegawai awam di negeri-negeri yang ditadbir oleh pakatan pembangkang dahulu sekiranya pembangkang benar-benar prihatin dengan nasib penjawat awam.

Kepada rakyat terutama golongan guru, cubalah anda teliti niat Pakatan Haram ini yang seakan-akan memperjudikan kebajikan rakyat untuk mendapatkan undi semata malah janji-janji mereka terlalu melangit dan sukar untuk dilaksanakan. Semuanya akan dilaksanakan apabila mereka sudah memerintah persekutuan dan jika benar-benar mereka ikhlas mahu memperjuangkan nasib guru atau kakitangan awam, Nik Ajis perlu naikkan dulu gaji kakitangan awam negerinya dan guru-guru madrasahnya yang berlambak-lambak di Kelantan. Buktikan dulu Kelantan, P.Pinang, Selangor dan Kedah sudah boleh melaksanakannya dulu, barulah rakyat akan mempercayai anda.

Nik Ajis orang tua keparat ini sebenarnya tidak mengerti apa-apa. Dia ini hanya tahu mengikut orang yang sealiran dengannya asalkan yang diganyang itu namanya UMNO. Biarlah UMNO lakukan untuk perpaduan atau mendirikan masjid sekalipun, Nik Ajis dan PAS tetap akan kata ia salah tetapi jika yang melakukannya itu DAP laknattulah, dia tetap kata halal walupun DAP sudah ketahap menghina ayat AlQuran. Jika DAP bakar AlQuran sekalipun, mungkin Nik Ajis akan memfatwakannya halal. Subhanallah.

Budaya gangster yang diterapkan Nik Ajis cukup terserlah apabila menegurpun dengan cara gangster. Patutlah anak buahnya juga bersikap begitu. Dalam kes tuduhan zina kepada ADUN PAS Selising, sampai saksi nak kena langgar dan kena tetak dengan parang oleh orang upahan pemimpin PAS. Selain itu, ketika berdemonstrasi, penyokong PAS merosakkan harta benda awam, melontar batu ke arah polis, dan tidur di atas jalan. Bekas MB Besar PAS di Perak, sanggup menderhaka kepada Sultan. Semua ini budaya yang diajar Nik Ajis kepada anak buahnya. Budaya samseng, kurang ajar, tidak menghormati hiaraki dan hasad dengki.

Sanggupkah kita memberikan tampuk pemerintahan negara ini kepada puak-puak gangster in? Anda jawablah sendiri.

Wallahhualam.

Penulis,2 ulasan:

ashraf berkata...

salam.sori,tp psikologi (andaian saya) penulis tak jalan la.cube selit kelembutan dalam bertegas.cube letak akal melebihi hati dlm bercakap.untung2 ade yang terbuka hati bile baca betapa inteleknya artikel2 kt sini,bkn setakat jadi bahan bacaan untuk org BN angguk2,org BA geleng2.tak sabar nk mengundi nnti nk pangkah yg mana ye huhu.
wsalam.

Abe zul kelate berkata...

TENGKING,SERANAH DAN AMARAH SEHARUSNAY TIADA DALAM LUBUK HATI SEORANG YANG DILABELKAN WALI @ TOK GURU.....SEBALIKNYA KELEMBUTAN, KELUNAKAN SERTA KEINDAHAN BUDI SEHARUSNAY TERPANCAR PADA WAJAH DAN SUARA DALAM MENJAWAB ISU-ISU SEMASA.....APATAH LAGI IANYA MELIBATKAN ORANG NOMBOR DUA NEGARA....NIK AZIZ TIDAK DIPAKSA UNTUK MELUTUT DAN MENYEMBAH TETAPI SEKADAR BERBAHASA HALUS DAN LUNAK SUDAH MEMADAI BAGI MENZAHIRKAN RASA HORMAT PADA INSAN LAIN...APATAH LAGI IANYA MELIBATKAN SEORANG YANG HIRARKI NYA TINGGI DI MATA RAKYAT.....PERKATAAN GANGSTER SERTA SAMSENG TIDAK SEHARUSNYA TERPACUL DARI BIBIR DAN LIDAH TUAN GURU YANG SELAMA INI DIBASAHI DENGAN ZIKIR DAN MUNAJAT.....KERANA KALIMAH BERKENAAN AMAT KEJI DAN TIDAK LAYAK UNTUK DILAFAZKAN UNTUK TATAPAN KHALAYAK......APATAH LAGI IANYA DITUJUKAN KEPADA SEORANG PEMIMPIN......KEPADA NIK AZIZ SIMPAN LAH AMARAH ITU JAUH DI LUBUK SANUBARI......PAMERKAN KASIH SAYANG DAN PERSAUDARAAN SEJATI KERANA ALLAH........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif