Sabtu, 25 Disember 2010

PAS Kedah Alih Cerita Isu Larangan Logo 1 Malaysia Dengan Kisah Lain !!


PAS Kedah begitu kecewa kerana semua sekolah di negeri itu tidak mempamerkan gambar Menteri Besar PAS, Azizan Abd Razak. Menurut Sinar Harian :
Tindakan pengharaman gambar Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak daripada dipamerkan di sekolah-sekolah di bawah Kementerian Pelajaran tidak pernah dibangkitkan Kerajaan Negeri.
Exco Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Kerja Raya, Pembangunan Luar Bandar dan Basmi Kemiskinan, Datuk Ir Phahrolrazi Zawawi, yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas I Kedah, berkata, tiada perubahan berlaku selama hampir tiga tahun Pakatan Rakyat diterajui Pas mentadbir Kedah.
“Perkara itu tidak dibangkitkan atau dipersoalkan Kerajaan Negeri meskipun jelas menunjukkan tindakan itu bermula daripada Kerajaan Pusat.
“Saya berasa kesal kerana hampir tiga tahun pemerintahan Pakatan Rakyat (PR) di negeri ini, gambar Menteri Besar tidak dibenarkan dipaparkan di sekolah-sekolah terbabit,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.
Menurutnya, Kerajaan Pusat hanya bersuara apabila Kerajaan Selangor mengharamkan penggunaan logo 1Malaysia.
“Menteri Besar adalah ketua kerajaan dan tidak menjadi satu kesalahan sekiranya dipaparkan di sekolah-sekolah kerana ia tidak bermaksud Kerajaan Negeri ingin berpolitik di sekolah.
“Jika gambar Menteri Besar dihalang daripada dipamerkan di sekolah, kesannya pelajar sekolah tidak akan mengenali siapa Menteri Besar mereka,” katanya.

Kepada Azizan dan kuncu-kuncu PAS Kedah, isu gambaq hang tidak dipamer,  adalah tiada kaitan langsung dengan logo 1 Malaysia tidak dipamer. Kalau hang bezakan gambaq PM tidak dipamer di pejabat hang atau pejabat-pejabat kerajaan negeri itu baru betul.

Logo 1 Malaysia hanya satu slogan mengajak semua rakyat Malaysia bersatu. Buangkan pemikiran politik itu dan utamakan misi menyatupadukan rakyat.

Jika hang mahu anak sekolah di Kedah mengenali hang sebagai menteri besar, kenapa tidak hang sendiri suruh semua pejabat kerajaan negeri letak gambaq PM kita supaya depa tahu, Kedah salah satu negeri dibawah takluk persekutuan juga.

Tapi lebih baik le tak payah letak gambaq hang di sekolah-sekolah supaya bebudak tak terikut cara hang yang panas baran, lembab dan malas tu Azizan.

Wallahhualam.

Penulis,

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro,

Betui ka Pas haramkan gambar PM di pejabat2 dalam negri KEDAH?? Lama dah aku tak pi kepejabat kerajaan. Kalau dah depa haramkan gambar PM pasaipa pulak kita tak boleh haramkam gambak MB di sekolah2. Betui la...ulak kepala dua... depa ni.

Tamingsari berkata...

Depa tak haramkan... tp memang tak diletak sbb PM dari UMNO...

Sbb politik juga...

Tanpa Nama berkata...

Dok sebok pasai gambaq..
Banyak isu besaq lagi kat Kedah tu patut depa beri perhatian..

Sah gila kuasa..bagi kuasa..tak tau nak buat pa..

Harap2 org kedah ni buka minda sikit..

Buat malu kaum jer..

pasai 1M..depa bukan nak melayu bersatu..apa yg baik org buat..depa tak suka..

Pasai pegang mic suruh bercakap..depa la nomboq 1..

Bercakap tak serupa bikin..

Tu pun rakyat boleh percaya.,

HERAN SUNGGUH..KUAT MANDRAM

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif