Rabu, 15 Disember 2010

Pemimpin PAS Yang Suka Membangangkan Diri

Idham Lim tolak kebenaran julang kebatilan

Baru-baru ini, Taming Sari ada mengkritik kenyataan dari Ketua Penerangan PAS Pusat, Idris Ahmad yang melebihkan politiknya berbanding fahamannya mengenai ekonomi apabila meminta kerajaan pusat mengikut jejak Kelantan bagi merencana ekonomi negara. Cadangan tersebut persis cadangan seekor tikus meminta gajah berdaet sepertinya sedangakan beza selera makan gajah dengan tikus berbeza.

Hari ini, Idham Lim, Ketua Penerangan PAS Perak, begitu teruja dengan bantuan yang diberikan oleh Kerajaan P.Pinang dengan pemberian wang bonus RM800 kepada semua kakitangan kerajaan negeri sambil menyaksikan jumlah keseluruhan bantuan duit poket tahun ini RM1300 setiap kepala selepas Lim Guan Eng memberi wang saguhati RM500 semasa hari raya Aidlfitri.

Sudahlah riak dan bodoh dalam percaturan ekonomi, dia menfitnah dengan menuduh kerajaan pusat hanya memberi RM500 sahaja tahun ini kepada kakitangan kerajaan pusat sedangkan sebenar kerajaan sudah membelanjakan RM1000 pada bulan ini bagi setiap kakitangan awam pusat iaitu duit poket akhir tahun sebanyak RM500 dan RM500 lagi semasa hari Raya Aidilfitri lalu. Sila baca sini tentang fitnah Idham Lim tersebut.

Kerajaan pusat lebih adil dan efisyen di dalam hal menjaga kebajikan kakitangannya kerana menetapkan mereka yang bergred 54 ke bawah sahaja yang akan mendapat bantuan RM1000 manakala JUSA dan Ke atas tidak diberi kerana mereka sudah ada gaji yang tinggi dan elaun yang banyak. Bukan untuk menyisihkan mereka tetapi kedudukan mereka yang terdiri dari mereka yang berjawatan Timbalan Ketua Pengarah dan ke atas di agensi-agensi kerajaan semestinya tidak perlukan bantuan tersebut. Kerajaan lebih komited memberi bantuan itu kepada mereka yang lebih memerlukan. Staf kerajaan P.Pinang ada berapa ribu jika hendak dibandingkan dengan staf kerajaan pusat yang berjuta orang.

Istilah membantu semua dan membantu mereka yang betul-betul memerlukan adalah prinsip keadilan yang berbeza dan tidak akan difahami oleh pemimpin Pakatan Haram. Sebagaimana mereka mengagihkan air percuma 20 liter padu kepada semua termasuk orang kaya, ini jelas tidak adil di mata pemimpin BN. Jadi dek kerana itu Syabas telah melancar tabung budi bagi membetulkan ketidakadilan itu.

Lim Guan Eng bukanlah seorang pemimpin yang efisyen kerana dia gagal mempertahankan keuntungan besar Syarikat Air P.Pinang berakhir Disember 2009 lalu malah kejatuhan nilai keuntungan anak syarikat kerajaan negeri itu hampir 100%. Tahun ini, jika prosepktus dikeluarkan agaknya Lim Guan Eng bakal menjadi KM pertama menyebabkan syarikat itu rugi. Tetapi bijaknya dia kerana dia sudah menaikkan tarif air di P.Pinang awal-awal lagi.

Apa sahaja Cina DAP ini lakukan PAS akan jilat dan sokong biarpun ke tahap menghina Islam

Realitinya pemimpin PAS di P.Pinang dan seluruh negara masih buta. Buta dalam erti kata masih gagal menilai impak negatif dari kebaikan yang diberikan oleh pemimpin DAP. Mereka ini suka menyokong kepada perkara yang mereka sendiri tidak tahu hujung pangkalnya. Contoh paling bangang sekali mengenai wang ehsan kepada orang Islam dari sumber wang judi lumba kuda. PAS kata ia halal hanya kerana mahu menjaga hati DAP.

Bangangnya pemimpin PAS ini !!

Wallahhualam.
Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif