Jumaat, 17 Disember 2010

Rakyat Perlu Tolak Mereka Semua Ini Di PRU13 Nanti !!

Beruk-beruk ini patut kita tanggalkan baju mereka kerana gagal menjalankan amanah sebagai wakil kita di parlimen. 

Tiada alasan yang paling sesuai di terima rakyat selepas melihat kebiadapan, dan kekecohan yang berlaku pada sidang dewan rakyat hari ini apabila ke semua Ahli Parlimen pembangkang keluar dewan selepas, Anwar, Azmin, Sivarasa dan Karpal Singh digantung dari sidang dewan selama 6 bulan oleh YDP Dewan Rakyat TS Pandikar Amin Mulia.

Begitu tercabarnya Pandikar selaku Speaker apabila kesemua Ahli Parlimen Pakatan Haram mengambil pendekatan samseng menolak arahan speaker sambil bertikam lidah dan gagal mengawal emosi masing-masing sehingga sanggup bertindak mencabul kesucian dewan yang mulia. Anwar digantung dari menghadiri sidang dewan selama 6 bulan akibat kenyataan fitnahnya kepada kerajaan berhubung "1 Malaysia 1 Israel dan APCO Worldwide yang kononnya menjadi penasihat kepada kerajaan pusat kini adalah dari Israel". pembaca sekalian boleh membaca di sini kenyataan bekas orang kuat PKR yang sudah bertaubat mengenai rancangan jahat Anwar mahu mengaitkan kerajaan dengan Israel bagi menutup hubungan sulitnya dengan negara penganas itu. Baca sini

Tiga ekor babi Pakatan yang turut digantung termasuk Azmin Penipu, Sivarasa dan Karpal Tangguh kerana mereka turut membuat kecoh di dalam sidang dewan sambil tidak menghormati keputusan speaker dan gagal mengawal emosi.   

Jika rakyat dapat melihat sidang dewan hari ini, ia bagaikan zon perang dan kecaman Ahli Parlimen BN ada kebenarannya. Ahli Parlimen BN kesal dengan tindakan pembangkang seperti yang dinyatakan di bawah :
  1. Membawa budaya samseng jalanan ke dewan rakyat sekaligus mencemar kesucian dewan dan menganggu tugas speaker dewan.
  2. Menghina speaker dewan dengan kata-kata kurang ajar dan tidak sopan.
  3. Menutup kesalahan peribadi ketua pembangkang sambil menghambur fitnah kepada kerajaan sedangkan tuduhan itu tidak berasas sama sekali. 
  4. Ahli Parlimen Gelugor, Karpal Singh pernah meminta Anwar bertaubat selepas gagal membentuk kerajaan pada 16 September tiba-tiba bertukar sikap menyokong pula Anwar yang keji dan laknat ini.

Gesaan  Taming Sari kepada seluruh rakyat sekalian. Di PRU 13 nanti, marilah sama-sama kita tumbangkan mereka ini dari menjadi wakil kita di parlimen. Kerajaan menghabis berjuta ringgit membayar gaji dan elaun mereka sedangkan malaun-malaun Pakatan Haram ini gagal melaksanakan amanat rakyat. 

Mereka bergaduh di dewan, rakyat dikawasan mereka terus dibiarkan, terus dipinggirkan terus tiada pembelaan. Pakatan Rakyat memang tiada masa depan kerana ia terdiri dari pemimpin parti yang dangkal dan penuh dengan agenda peribadi.

Rakyat nilailah sendiri. !!

Wallahhualam.

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif