Ahad, 19 Disember 2010

Shamsul Kemetot Tiba-Tiba Lebih Alim Dari Seorang Siak Masjid

Kalau jumpa budak ini di tepi jalan, jalan silap sekeh, dia nie badan je kemetot, kabel besar direct terus ke Anwar Al Juburi Al Israel. Apa saja Anwar kata dia ikut, Anwar sondol sesiapa pun dia boleh cover line.

Hanya meletakkan bendera UMNO di program perasmian Masjid Saidina Ali di Bukit Katil, Melaka seekor beruk PKR, Shamsul Kemetot, Ketua AMK PKR dengan lancangnya mengatakan UMNO itu biadap. Dia menambah, bahawa UMNO telah mempergunakan masjid demi kepentingan politiknya.

Menurut portal pengampu, Shamsul Kemetot dipetik berkata :
"Umno-BN khususnya di Melaka dengan jelas mempolitikkan masjid. Mereka menggunakan perasmian masjid baru itu dengan meletakkan bendera Umno-BN padahal itu tidak ada kaitan dengan perasmian masjid,... apatah lagi yang hadir itu ialah Najib, beliau bukan hadir untuk program Umno."

Ikut suka hati Najiblah nak datang atas kapasiti apa pun. Dia adalah Perdana Menteri merangkap Presiden UMNO, jadi apa salahnya orang UMNO Melaka mengalu-alukan kehadiran Presidennya dengan meletakkan bendera UMNO di tempat majlis berlangsung. Ini bukan soal mahu mempolitikkan masjid, tetapi sudah program perasmian itu program perasmian masjid, jadi tiada salahnya bendera UMNO digantung disana.

Shamsul yang kemetot ini jelas bukan sahaja kemetot fizikal tetapi kemetot akal kerana isu sekecil itupun mahu dipolitikkan. Sedangkan jika anda hadir ke Kelantan, bukan sahaja masjid, dan surau, macam-macam lagi rumah ibadat orang Islam yang PAS iaitu rakan mereka (PKR) dalam Pakatan Haram bukan sahaja mengantungkan bendera mereka di pagar Masjid malah, mempergunakan rumah Allah itu dengan pengisian politik. Paling tepat, ceramah-ceramah agama mereka begitu banyak diisi dengan kejian dan cacian kepada pemimpin UMNO. 

Selain di Kelantan, banyak tempat-tempat di negeri lain yang menjadi kubu kuat mereka, yang mana masjid di sana akan diwarnakan hijau putih dan bendera PAS bakal tertegak megah berdiri bukti kesesatan puak-puak mereka. Buktinya jika anda melalui Bota, ke Air Hitam, Perak, di Kg. Titi Gantung, ada sebuah masjid yang tertegaknya bendera PAS yang sangat besar. 

Bukti PAS mempergunakan masjid mengantung poster politik mereka. Jelas ini tidakkan yang mengotori kesucian masjid. 

Bukankan itu bukti bahawa, PAS telah mempergunakan masjid semata mahu mendapatkan pengaruhnya. Dek kerana itu, PAS masih bertahan sehingga kini, kononnya mereka mempertahan Islam sedangkan banyak bukti menunjukkan PAS hanya mempergunakan Islam.   

Shamsul kemetot sengaja memperbesarkan isu ini sesuai dengan kata pepatah, "Kuman diseberang nampak,  babi di depan mata langsung tidak diendahkan."

Wallahhualam.

Penulis,

3 ulasan:

Mohd Ridzuan berkata...

Apa nak heran, sedara babi juga. kemetot.

Arif Omar berkata...

PERANGAI DIA PUN KEMETOT. KENCING DALAM SELUAR MASA DI PEJABAT SPRM DI MELAKA TEMPOH HARI. KEMETOT SEMUA DIA NI

Tamingsari berkata...

To MR dan Arif,

Kemetot di semua tempat kot... haha.

Berduyun-duyun orang tinggalkan AlJuburi, dia masih kekal lagi sbb dia giler jawatan Ketua AMK tu...

Faham-faham sendiri lah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif