Ahad, 26 Disember 2010

Tumpuan Hari Ini : Perang Bola Malaysia Indonesia !!

Barisan Kesebelasan utama pemain Malaysia yang dijanga turun pada malam ini. Kepada pemain negara, anda perlu buktikan yang anda mampu mengalas harapan seluruh rakyat Malaysia.

Tonggak Indonesia, Ayam Importnya, Gonzales perlu dikawal ketat. Muslim tonggak pertahanan negara perlu fokus dengan langkah lawan.

Tidak kurang juga, perhatian perlu diberi kepada tonggak tempatan Indonesia yang pernah bersama Selangor, Bambang Pamungkas.

Kekang serangan mereka habis-habisan.

Ayam tambatan bagi menjaringkan gol, Nor Shahrul, Safee Sali dan Safiq diharap berkesan mencari gol awal kepada Malaysia.

Ikutlah sepenuhnya strategi jurulatih, K. Rajagopal.

Doa penyokon sentiasa mengiringi dan sokongan penyokong bakal mengegarkan Stadium Bukit Jalil. Tidak kira bangsa, agama dan fahaman politik. Tapi orang PAS tu beringat sikit, jangan bawa bendera PAS dan gambar Nik Ajis Al Selipar pula dalam stadium.

Sokong-sokong juga, tapi kalau ada yang sampai guna bomoh, Taming Sari tak ambil port.

Selamat berjuang pemain bola sepak Malaysia bagi mengukuhkan kedudukan dalam perlawanan akhir pertama sebelum kita melangkah ke Stadium Glora Bung Karno, Jakarta Indonesia bagi berjuang perlawanan kedua..

Hari ini, penentu kepada segalanya. 

Wallahhualam.

Penulis,


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif