Khamis, 16 Disember 2010

UMNO Patut Saman Pahangdaily Atas Segala Fitnah Ini !!

Pahangdaily adalah contoh blogger pakatan yang tiada prinsip malah penegak kepada fitnah.

Antara kenyataan fitnah yang dikeluarkan oleh blogger tidak bertanggungjawab ini adalah : 
Cerita panas yang kini menghantui puak-puak UMNO ialah mengenai isu keganasan seks segelintir pemimpin UMNO yang menjadikan puteri UMNO sebagai tempat terbaik mereka untuk melepaskan nafsu sarakah tersebut. Sebenarnya, fenomena ini memang sudah lama berlaku dan menghantui jiwa-jiwa mangsa yang terlibat. Difahamkan, memang ada banyak kes mana-mana ahli Puteri UMNO yang mahu ditawarkan jawatan penting dalam parti itu maka mereka perlulah memuaskan nafsu serakah pemimpin terbabit. 
Malah perkara ini turut disahkan oleh beberapa kerat pemimpin Puteri UMNO seperti exconya Datin Ismalina Ismail. Beliau sudah beberapa kali menasihatkan agar pemimpin UMNO tidak menjadikan Puteri sebagai pemuas nafsu sebagai ganjaran jawatan. Malah, Ketua Puteri UMNO iaitu Rosnah Abdul Rashid Shirlin juga ada mengingatkan ahlinya agar tidak menjadikan "batang tubuh" mereka sebagai modal untuk mendapatkan mana-mana jawatan dalam parti. 
Kenyataan yang sama turut diluahkan oleh salah seorang lagi pemimpin Puteri UMNO iaitu Bibi Sharliza Mohd Khalid. Beliau pernah mengeluarkan kenyataan sebelum ini yang mahu supaya budaya politik seks dikalangan puteri ditangani dengan segera sebelum ianya menjadi lebih parah lagi.

Dangkalnya modal yang digunakan oleh Pahangdaily menabur fitnah kepada Puteri UMNO serta pemimpin-pemimpin UMNO semata mahu menunjukkan bahawa UMNO sebuah parti bertunjangkan hawa nafsu sahaja.

Jelas, semua kenyataan itu adalah tidak benar malah, nama-nama yang disebutkan di atas, harus bertindak bagi membersihkan nama Puteri UMNO dan khususnya UMNO sendiri perlu bertindak menyaman blogger ini. Untuk pengetahuan rakyat sekalian UMNO dan pemimpinnya tidak sejahat ini malah kenyataan si blogger berhati busuk berjiwa syaitan ini lebih jahat.

Gambar ini kononnya menjadi bukti kepada tuduhan keji itu sebenarnya gambar seorang jentera puteri yang menjadi mangsa tindakan ganas penyokong Pakatan Haram ketika kempen salah satu pilihanraya kecil. 

Wahai pembaca sekalian, lihatlah begitu jahatnya pakatan rakyat melalui blogger-bloggernya menipu dan memfitnah. 

Taming Sari mengesa, UMNO dan Puteri harus bertindak segera menyaman blogger ini supaya tindakan ini tidak boleh dihalalkan demi menjaga nama baik UMNO.

Wallahhualam.

Penulis,

1 ulasan:

usin berkata...

aku x paham. adakah penulisan dalam blog tidak tertakluk kpd peraturan yg dikuatkuasakan oleh kerajaan? adakah penulisan dapam blog adalah spt permainan kanak2 atau seumpama gurau senda? pihak yang difitnah @ dijadikan bahan gurauan seperti tidak ambil peduli. dalam kes fitnah terhadap umno melibatkan skandal sex, pemimpin2 umno seolah2 tak ambil peduli. kalau itulah respon dari sekelian pemimpin umno, seolah2 memang kes itu benar2 terjadi. pemimpin2 umno ni x ada telur ke? atau telur masing2 dah kecut bila berhadapan blog pro pembangkang? jangan bagi bola tanggung la, yang patut buat ialah cuba failkan saman fitnah terhadap pahang daily, titik cukup2 sebab ini melibatkan maruah. ataupun memang pemimpin2 umno sentiasa menjadikan puteri umno sebagai hamba sex? sila jawab!!! aku dh 50-50 ni. antara percaya dgn tidak sama bnyk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif