Khamis, 6 Januari 2011

Guan Eng Dah Takde Modal Nak Gula-Gulakan Melayu P.Pinang

Guan Eng bersama beruk-beruk belaan termasuk seorang Pengkhianat Melayu.

Kata Guan Eng :
....Jika menang, apa-apa wang yang diterima akan kami dermakan kepaada program membasmi kemiskinan,” katanya kepada wartawan......

Guan Eng sebut pasal menang tersebut berkaitan kes samannya pada Utusan Malaysia dan mempertaruhkan kemenangan itu bagi memberi gula-gula baru kepada rakyat miskin. Seperti dia mempertaruhkan kemenangan di judi lumba kuda dan hasilnya diberikan kepada warga emas baru-baru ini.

Menurut sumber dari portal pro DAP, Guan Eng menyaman Utusan Malaysia kerana Utusan Malaysia dikatakan telah memfitnahnya berhubung kenyataan anti Melayu dan rasis. Selanjutnya :
Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng hari ini mengemukakan saman di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang ke atas akhbar milik Umno, Utusan Malaysia atas dakwaan sebuah artikelnya memfitnah DAP.

Lim memutuskan untuk menyaman Utusan setelah akhbar harian itu menyiarkan sebuah artikel pada Disember lalu yang mendakwa DAP adalah alat kerajaan asing dan mahu parti berkenaan diharamkan.

Sebelum itu, Lim mengutuskan sepucuk surat tuntutan meminta Utusan menarik balik beberapa perkataan yang didakwa memfitnahnya dalam berita yang bertajuk 'Kebiadaban Guan Eng'.

Utusan telah menuduh Lim sebagai seorang 'rasis' dan 'anti-Melayu' dalam artikel yang disiarkan sehari selepas konvensyen Pakatan Rakyat bulan lalu.

Lim dalam notis tuntutanya menafikan dakwaan berkenaan dan memohon akhbar itu menyiarkan permohonan maaf dan pampasan daripada Utusan kerana memfitnahnya.

P.Pinang terus dicetuskan dengan pelbagai kontroversi apabila terus menerus menidakkan hak Melayu apabila satu persatu perkampungan Melayu dirobohkan dan gerai-gerai kecil Melayu turut dibakul sampahkan. Terbaru, P.Pinang terus gempar dengan kes ADUN Komtar yang mengeluarkan kenyataan rasis yang sangat tidak boleh diterima apabila mengatakan "tutup kedai, balik India" kepada seorang peniaga Restoran Nasi Kandar India Muslim yang gerainya di sita oleh regim diktator Guan Eng semalam.

Semakin lama, semakin nampak kuku besi yang tajam menjelma di tangan babi Guan Eng dan wajahnya yang dulu bertopengkan Umar Abd Aziz kini terserlah berwatakkan syaitan. Dalam hal yang melibatkan P.Pinang dari sejak 2008 pemerintahan mereka di P.Pinang, mengapa hanya kaum Melayu dan India sahaja sering dianaktirikan. Setahu Taming Sari, kaum Cina begitu ditatang oleh mereka dan langsung tidak disentuh oleh si Guan Eng, DAP laknatullah ini.

Kerasisan DAP dan Guan Eng begitu terserlah dan langsung tidak boleh ditutup lagi dan tindakannya menuduh Utusan semata menabur fitnah hanya perisai politiknya bagi terus mengaburi mata-mata Melayu yang belum tiba giliran menjadi mangsa. DAP punya agenda jahat yang sering kali didedahkan oleh MP Kulim Bandar Baru, Zulkifli Noordin dan MP Bayan Baru, Zahrain. Melayu P.Pinang perlu sedar dan segera sedar.

Sama-sama-lah kita berjihad menjatuhkan Kerajaan Diktator ini semoga anak cucu kita selamat di masa akan datang dan nasib P.Pinang tidak jadi seteruk sejarah di Singapura.

Wallahhualam.

Penulis,


1 ulasan:

YANG GAMBI berkata...

Hanya Melayu-Melayu haprak darin PKR dan PAS sahaja yang mudah terlulum gula-gula DAP.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif