Sabtu, 22 Januari 2011

Imbas Kembali Video Anwar Di BTN


Ketika berada di dalam kerajaan Anwar sendiri sedar tentang bagaimana sejarah mengatur bagi mendaulahkan ketuanan Melayu serta Hak Istimewa Melayu. Perjanjian keramat yang dimaksudkan Anwar itu adalah kontrak sosial yang dibina oleh tiga pemimpin bangsa Melayu, Cina dan India iaitu mengantikan warganegara dengan Raja-raja Melayu, Islam, Bahasa Melayu dan Hak Istimewa Melayu kepada warga pendatang sudah terpatri dan tidak boleh dipertikai lagi. 


Namun sekarang, watak Anwar jauh berubah. Berubah oleh desakan nafsu dan amarahnya serta dendam yang terpahat. Dendam yang tercipta apabila Tun M mengambil tindakan ke atas peribadi songsangnya dan ketidaktelusan dalam mengemudi kerajaan di kerusi TPM ketika itu. Anwar lupa kepada kata-katanya di atas sambil membiarkan ketuanan Melayu dibakulsampahkan serta hak Istimewa Melayu dihapuskan. Dia dengan rakus mencipta pelbagai propaganda menggelirukan rakyat.

Rakyat harus membuka mata menilai hati budi seorang pengkhianat bangsa dan negara ini supaya tidak terpedaya dengan agenda jahatnya hari ini. 

Renung-renungkanlah wahai pembaca sekalian.

Penulis,

1 ulasan:

keris hitam bersepuh emas berkata...

TAK ADA BEZANYA ,TUAN AJE YANG TERSALAH MEMBUAT TAFSIRAN DEMI KEPENTINGAN TERTENTU. PEMIMPIN YANG TUAN ADA SEKARANG SEKARANG SUDAH LARI DARI PERJUANGAN ASAL PEMIMPIN TUAN DULU.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif