Jumaat, 7 Januari 2011

Khalid Samad Memberi Spekulasi Bodoh !!


PAS melalui Khalid Samad telah merendah-rendahkan kredibiliti YDP Agong selepas menyatakan di dalam Malaysiakini bahawa UMNO telah mempergunakan Agong bagi menarik Wali Selipar ke satu perjumpaan tertutup baru-baru ini. Menurut Khalid :
Ahli parlimen PAS Shah Alam Khalid Samad mendakwa Umno telah menggunakan Yang di-Pertuan Agong untuk menarik mursyidul am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat menghadiri pertemuan kontroversi pada 25 Disember di Istana Istana Terengganu di Kuala Lumpur.

Katanya, tindakan itu sebenarnya menunjukkan bagaimana terdesaknya Umno yang sanggup menggunakan Seri Paduka untuk menjemput pemimpin PAS menghadiri majlis makan malam itu.

Khalid sememangnya biadap sebiadap Shuhaimi Shafiei ADUN Seri Muda menidakkan kuasa Sultan Selangor, sehingga Khalid sanggup memperlekeh kedudukan YDP Agong. Penyataan Khalid kononnya UMNO mengunakan Agong ibarat Agong tiada kedaulatan dan mudah dipermainkan oleh politikus berkepentingan. Penyataan itu harus diambil serius oleh pejuang Raja.

Penyataan Khalid di atas sebenarnya lebih kepada mahu melegakan perasaan sesama ahlul PAS yang bahalul kerana menganggap pertemuan itu ada kaitan dengan kerajaan perpaduan. Khalid juga mengatakan bahawa UMNO sudah terdesak dan menunjukkan Pakatan Al-Harami makin kuat. Kuat dimana Taming Sari tak tahu tetapi apa yang Taming Sari nampak, kuat mereka kepada kuat menipu dan memutarbelit isu. Untuk pengetahuan Khalid, UMNO sendiri sudah muak mahu bersahabat bersama kaum fasik seperti PAS dan tidak akan sekali-kali mahu mencadangkan kerajaan perpaduan bersama PAS lagi. PAS bukannya ada nilaipun. Hanya akan membawa petaka dan masalah sahaja di dalam Barisan Nasional nanti.

Bagi Taming Sari, pertemuan antara semua pemimpin tertinggi Melayu dari UMNO dan PAS yang dijemput oleh YDP Agong adalah berkisar kepada pelampauan politik yang kini diamalkan oleh kedua-dua parti seolah-olah negara ini sudah tidak ada undang-undang. Penyatuan Melayu bagaikan makin longgar malah dominasi DAP kafir harbi dan PKR munafik semakin terserlah serta corak serangan yang mereka gunakan sangat berbahaya kepada keharmonian negara malah ia mengancam kontrak sosial dan perlembagaan. Dipertemuan itu, Taming Sari pasti, Agong mahu politikus Melayu perlu memikirkan ke arah kebaikan bukan peperangan yang tidak menguntungkan sesiapa. Dua gajah bergaduh, kancil di tengah mati dipijak. Menang sorak, kampung tergadai.

Beginilah PAS yang sememangnya tidak pernah berhati suci sering menimbulkan spekulasi terlampau sehingga  pertemuan murni yang diatur oleh YDP Agong itupun mereka boleh memanipulasikan. 

Wallahhualam.

Penulis,

1 ulasan:

beribesaq berkata...

Pertamanya lawyer Tu YB Khalid Samat bodoh, bangang. Keduanya..takkanlah TG\uan Guru Nik Aziz tu bodoh sampai masuk perangkap UMNO, takkanlah Nik Aziz tak rujuk ke mana-mana pihak sebelum bersetuju menemui agong. Nampak sangat kebodohan Lawyer PAS ni....buatlah ulasan ada kualiti sikit sebagai lawyer yang pro....komen taraf mahfuz apa ke jadahnya.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif