Jumaat, 28 Januari 2011

Nik Ajis Berbohong Di Tenang!


Kebiadaban Nik Ajis terus terserlah di DUN Tenang apabila di dalam ceramah sulungnya ketika kempen pilihanraya DUN Tenang beliau terus menerus menfitnah kerajaan pusat (BN) kononnya mengabaikan Kelantan. Kali ini dia cuba menipu rakyat tenang di dalam isu jalan raya. Menurut Nik Ajis :
"Perangai Umno mahu jaga Melayu, tapi Kelantan dia tidak peduli. Jalan raya dia tidak ambil kisah. Tuan-tuan pergi Kelantan sampai ke Bukit Yong, sempadan antara Besut dan Kelantan. Lihat jalan raya menghala ke Besut cantik.

"Pandang jalan ke Kelantan tidak ada. Jalan ini jalan pusat tapi Umno tidak buat kerana Kelantan," katanya kepada masyarakat yang hadir ke Dataran Ayer Panas.

Baca selanjutnya disini.

Nik Ajis suka sangat bercakap bohong. Sudahlah dia berbohong dengan merupakan dirinya dengan pakaian Islam  namun hatinya busuk mengalahkan orang munafik. Mengata orang, sedangkan dirinya lebih zalim dan pemalas. Bagi rakyat Kelantan, mereka sudah muak dan lali dizalimi oleh orang tua ini kerana jika berceramah dan berkempen, sibuk sahaja dia mengata dan mengutuk kelemahan kerajaan BN sedangkan dia sendiri tidak melaksanakan tugasnya sebagai MB Kelantan dengan baik. 

Sudah beberapa kali Taming Sari dedahkan kekejaman dan kezaliman Nik Ajis serta PAS Kelantan yang mengabaikan 100% masalah air di Kelantan. Pernah Taming Sari dedahkan bagaimana rintihan seorang ayah yang tinggal di Bachok, Kelantan dikhianati Kerajaan Nik Ajis bagi mendapatkan bekalan air bersih. Baca sini. Kezaliman ini sudah sampai ke tahap yang amat kronik!

Selain itu, Nik Ajis lupa tugas sebagai wakil rakyat di DUN Sabak diabaikannya sehinggakan rakyat di sana marah dan mengadakan demontrasi aman. Mereka kesal kerana Nik Ajis gagal membaiki jalan negeri yang sepatutnya sudah lama dibuat. Baca sini luahan hati orang DUN Sabak.  Peruntukan bagi penyediaan jalan itu adalah dari kerajaan negeri sendiri kerana ia jalan negeri. 

Dari kedua-dua kisah benar di atas, maka jelaslah, orang tua nyanyuk yang sedang sibuk berkempen untuk cikgu Mala itu sebenarkan kaki temberang yang satu sen pun tidak berguna. Kepada penduduk Tenang, anda perlu menilai siapa sebenarnya Nik Ajis ini sebelum terpesona dengan raut wajah dan pakaian bercorak ulamaknya sedangkan sebenarnya dia sudah dilabel pemerintah paling zalim dalam sejarah negeri-negeri di Malaysia. 

Rakyat Tenang, perlu bulatkan tekad bagi menolak pemimpin PAS kerana mereka ini yang mempergunakan Islam demi survival politik tidak ikhlas mahu membantu rakyat. 

Renung-renungkanlah.

Nota : Taming Sari akan dedahkan email dari JKR bukti kerajaan BN serius mahu membantu rakyat Kelantan.... Tunggu!

Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif