Jumaat, 14 Januari 2011

Tolak Debat Kerana Najib Tahu Siapa Anwar !!


D S Najib sedar atas kemampuan Anwar, dia pandai berhujah walaupun hujahannya tanpa fakta yang tepat. Kelebihannya dalam menyusun kata-kata sehingga setiap fakta diautakannya serta setiap auta difaktakan sememangnya memberi kesan mendalam kepada pendengar. 

Anda pembaca lihatlah kesudahan drama kes liwatnya yang diputar belitnya sehingga sudah menjangkau tiga tahun kes itu masih berlegar-legar di mahkamah, sekejab di mahkamah tinggi, turun ke mahkamah persekutuan kemudian balik semula ke mahkamah tinggi. Bukan calang-calang orang pendakwaraya kes itu, namun Anwar yang punyai kelebihan lidah bercabang dan aktor paling berjaya mampu memanipulasi sesiapa sahaja.

Di dalam isu keinginan terlampaunya mahu berdebat dengan PM adalah kerana dia tahu, dia punya kelebihan ilmu putar alam kelas tertinggi walaupun dia tidak punyai apa-apa fakta. Dia akan mengunakan kelebihan itu semata mahu merendah-rendahkan kredibiliti PM. Anwar punyai misi lebih jahat di dalam agenda debat dan niat yang dizahirkan di dalam media kononnya mahu menjelaskan banyak isu terutama isu berkaitan perkara 100 hari Pakatan Haram diletakkan paling akhir. Yang utama, kredibiliti DS Najib perlu diperlekehkan.

Tindakan DS Najib mengelak dari menerima pelawaan Anwar adalah satu tindakan tepat. Najib tidak nampak hasil pedebatan itu mampu memberi apa-apa faedah selepasnya. Ini benar, lihatlah apakah kesan debat antara Anwar dan Sabry Chek (Bekas menteri penerangan dan kini memegang menteri belia dan sukan) yang bercakap mengenai isu minyak? 


Anwar juga yang berjaya memanipulasi isu ini walaupun Sabry bercakap dengan fakta yang tepat dan jelas. Anwar janjikan dengan penuh mimpinya jika Pakatan Haram Jadah menang hari ini, esok minyak turun 50 sen. Alasan Sabry mengatakan Anwar hanya bersikap populis dan jika benar-benar menjadi pemerintah baru dia tahu, dia terpaksa mengunakan cara yang sama bagi mengelak kerajaan menangung subsidi yang terlalu tinggi. Ini ternyata benar kerana Anwar bercakap tidak berpaksikan kepada fakta.

Bagi Taming Sari, rakyat yang analitikal dapat memikirkan hal ini dengan rasional. Anwar anugerah tuhan itu memang dianugerahkan dengan kelebihan mulutnya yang wangi menabur janji sehingga taiknya yang busuk berterabur tidak berbau. Hidung rakyat ditutup dengan kelebihan wangian itu sedangkan jika rakyat rasional, dan tidak terpesona dengan kewangian itu akan lebih nampak, taik-taik Anwar sebenarnya lebih busuk dan virus dari taik itu boleh mengancam keselamatan negara dan kemakmuran kaum.

Lihatlah dengan mata hati realiti ini dan janganlah tertipu dengan agenda Anwar Al-Juburi.

Wallahhualam.

Penulis,

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kalau tak berani cakap saja. Tak usahlah nak berdolak-dalik.

Lintau Perak berkata...

Nuar Berahim bukan berhasrat mencari kebenaran...kerana tiadak ada apa2 kebenaran yang mampu diungkapkan dlm perdebatan.
Nuar Berahim sedang kelemasa dan berharap DS Najib menghulur tali untuk menyelamatkan dirinya dari terus hanyut.

Syabas DS Najib...jawapannya keramatnya mematikan hujah Nuar Berahim

"Biarlah rakyat membuat penilaian"

Tanpa Nama berkata...

Another way of looking at this old saying, “actions speak louder than words,” is as a guide for how to live life. Actions should meet verbal obligations or sentiments, and they should not contradict them. If a person constantly talks about the plight of the poor but never thinks of donating to a charity or in any way mitigating that plight, their words have a hollowness or empty quality.

So, tk payah la nk berdebat2tunaikan dulu janji PRU yang lepas.. action speaks louder than words..kalau pun menang debat belum tentu boleh tunaikan janji awak tu

Anti Gay Tua berkata...

Anonymous January 14, 2011 12:27 PM,

Bukan tak berani...cuma tak nak jadi bodo...sebagai rakyat yang analitikal bole nampak si Anu War nie temberang jer lebih...bab debat, hujah dan merapu die mmg No. 1 tapi bab KEJA???????

Tak usah la layan gay tua nie...biar la die reput dimamah masa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif