Jumaat, 4 Februari 2011

Dilema Pelajar Mesir, Juak PAS Terkesima!


Rupanya mereka tertipu, yang sering mereka puja, yang sering mereka dewa dan yang sering mereka bela, tidak ubah seperti sampah yang tidak beguna. Apabila berlaku musibah dan permasalahan yang menimpa, baru mereka kenal, mana intan, mana permata. Peristiwa perang politik yang sedang bergema di Mesir sebenarnya boleh dijadikan ikhtibar yang maha luas dan seakan peristiwa itu mahu mengajar sesuatu terutama kepada juak-juak PAS bagi mengenali hati budi dan jiwa pemimpin mereka.

Memang diakui, ramai graduan di Mesir, apabila mereka sudah tamat pengajian dan kembali ke tanah air, mereka pasti akan menyokong parti sesat bulan mengambang tidak bersinar. Fenomena ini sudah berlarutan terlalu lama sehinggakan mereka yang bergelar pensyarah di Universiti pun jika berkelulusan Mesir, pasti akan menjadi penyokong setia PAS. Apa sebenarnya formula yang memberi jawapan ini sukar sungguh ditelah dan ada kemungkinan mentaliti mereka sudah diprogramkan sebegitu. Kononnya tidak lengkap-lah pengajian seseorang itu di Mesir jika balik bersama di dalam arus aspirasi kerajaan. Busuk punya mentaliti.

Pemberontakkan rakyat Mesir mahu menguling Presiden diktator mereka, Hosni Mubarak mempunyai mesej yang amat jelas namun, bagi rakyat Malaysia mereka menerima tempias mesej yang lain. Mesej yang diterima kini makin mengukuhkan kepercayaan kita kepada kerajaan walaupun bertubi-tubi pembangkang menyebarkan fitnah mengugat kesahihan cerita. Apa sahaja pembangkang boleh lakukan terutamanya PAS yang mengila kerana kaki dan tangan mereka yang kudung tidak mampu menolong juak-juak dan rekrut mereka di Mesir untuk pulang ke Malaysia. Apa yang mampu PAS lakukan hanya menjerit-jerit dan mengeluarkan kenyataan provokasi di dalam akhbar sampah mereka seakan anjing menyalak bukit. Namun begitu, ada juga waris pelajar di Mesir yang mencari maklumat terkini keadaan di Mesir di dalam Harakah. Sudah pastilah tidak berjumpa kebenaran selain fitnah dan provokasi yang bisa memyemarak api kebencian kepada kerajaan pemerintah. Masalah tetap tidak dapat diselesaikan.

Persoalannya, mengapa PAS begitu beriya-iya melalak sedemikian walaupun mereka sedar, mereka hanya parti politik low class. Jawapannya mudah, iaitu mereka takut, jika juak mereka diselamatkan kerajaan BN untuk dibawa pulang ke Malaysia tanpa di otak mereka disaluti dengan fitnah, pelajar tersebut bakal terasa terhutang budi. Maka mereka bakal mengancam sokongan kepada PAS ketika di pilihanraya nanti. Ini jelas, dan inilah sebabnya mereka sibuk menyebarkan di dalam Harakah kononnya mereka juga turut menghantar misi bantuan. Misi bantuan yang bagaimana? Nak mendarat di Mesir pun TUDM kita yang hadir atas tag rasmi Kerajaan Malaysia terpaksa menunggu lama. PAS siapa untuk menghantar misi bantuan dengan mudah. Bercakap memang boleh, tetapi bagi mereka tidak dilaksana pun tidak mengapa yang penting, biar pelajar Mesir percaya dengan helah mereka dan melihat PAS juga tidak duduk diam. 

Semuanya hendak dipolitikkan dan ramai waris pelajar sudah kenal siapa yang boleh diharapkan. Siapa anjing yang menyalak bukit, siapa kerbau yang membajak sawah. Biar mulut senyap menyepi, kaki dan tangan memerah tenaga mengerak kudrat dan menjalankan kerja. 

Peristiwa Mesir menyimpan seribu hikmah.

Nota kaki : Jangan kerana peristiwa Mesir, PAS semakin tidak popular. 

Penulis,

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tak lengkap kalau ngaji tinggi di mesir kalau balik malasia tak menganut agama pas ni .

Tanpa Nama berkata...

Di mesir ada mummy....di malaysia pun ada mummy hidup, Nik Arjis......

Tanpa Nama berkata...

PARTI PAS MEMBAWA KECELAKAAN DAN KEMUSNAHAN UMMAH DI MANA-MANA SAHAJA,TIDAK CUKUP MENIMBULKAN CELAKA DI DALAM NEGARA PAS JUGA TURUT MEMBAWA CELAKA DI NEGARA ORANG......(MAAF GUNA BAHASA WALI DUNIA NIK AZIZ)INILAH PARTI SYAITAN YANG DILAHIRKAN BAGI MENGUJI IMAN DAN KESABARAN UMMAH AKHIR ZAMAN.....INILAH PARTI DAJJAL YANG MENIMBULKAN FITNAH DI MANA-MANA SAHAJA PELUSUK BUMI ALLAH YANG TERBENTANG LUAS INI.....INILAH PARTI ISLAM YANG AKAN MENJAHANAMKAN UGAMA ALLAH SERTA MELEMAHKAN UMMAH DENGAN SEJUTA MACAM MUSLIHAT...DAN INILAH PARTI ISLAM YANG AKAN DITANYA ALLAH DIAKHIRAT NANTI LANTARAN KEJAHATAN,KEKEJIAN,DAN KECELAAKN MEREKA DI MUKA BUMI INI......SESUNGGUH NYA KEJAHATAN DAN KECELAKAAN YANG DI BAWA PAS TIADA SEMPADAN DAN UKURAN.....IANYA MELATA KE SELURUH PELUSUK ALAM SEUMPAMA SYAITAN YANG AKAN MENYESATKAN SESIAPA SAHAJA YANG LEMAH IMAN DAN DAYA FIKIR...HATTA MEREKA YANG TINGGI ILMU AGAMA NYA......UNTUK MENCARI SEBESAR ZARAH KEBAIKAN PAS TERHADAP AGAMA DAN UMMAH TERLAMPAU SUKAR DAN PAYAH......HATTA DIBELEK SELURUH SEJARAH,DISINGKAP SEGALA AMALAN,DICARI SEBUTIR JASA NAMUN TIDAK DIJUMPAI......MANAKALA KEJAHATAN PAS TERSERLAH DI MANA-MANA SAHAJA DI MUKA BUMI INI...BUKA JENDELA PAGI TERNAMPAK KEJAHATAN PAS,BUKA PINTU BESAR TERNAMPAK KEJAHATAN PAS,PASANG TELINGA DAN MATA TERNAMPAK KEJAHATAN PAS, KEJAHATAN PAS MELATA DI MANA-MANA.........SAHINGGA IA NYA MERENTASI LAUTAN YANG MAHA LUAS....YAKNI DI MESIR SEKALIPUN....KEPADA PENGANUT PAS YANG TEGAR TOLONG LAH TINGGALKAN PERJUANGAN YANG MAHA SIA-SIA DAN DANGKAL SERTA KEJI INI DEMI AGAMA SUCI ALLAH DAN SELURUH UMMAH.....TINGGALKAN PARA LEBAI, USTAZ-USTAZ,SERTA GOLONGAN ELITIS PAS DAN BIARKAN MEREKA TERUS DENGAN DOSA-DOSA MEREKA YANG MENGALIR SEUMPAMA ANAK SUNGAI.......AYUH TINGGALKAN MEREKA SEBELUM TERLAMBAT......ABE ZUL KELATE

cermin2mirror berkata...

PAS adalah penderhaka NEGARA.
Cakap bahasa ISLAM yang taksub untuk kepentingan peribadi.Laknat sungguh bila dikatakan orang melayu UMNO ni kafir!!!
Mengeluarkan hujah yang bertentangan dengan iSLAM..
Cakap tak serupa bikin..
Cukup la wahai orang orang PAS..cukup lah..sedar lah sikit..Berhentilah berkawan dengan saitan2 yang nak merosakkan NEGARA.
Kalau Malaysia rosak macam MESIR tu,siapa yang untung dan siapa yang akan rugi..
Bukan kah orang2 melayu yang kau sesatkan juga akan rugi?
PAS itu parti bukan AGAMA.
UMNO itu hak melayu..Orang Islam dan semua melayu.

Tanpa Nama berkata...

hebat sungguh idealisme yang diutarakan oleh taming sari. kata kata setajam dan sebisa tamingsari.

kukur apa pada kukur? kelak nyiur juga yang binasa.

Abe Zul Kelate berkata...

KEPADA PENGANUT TEGAR PAS SEKALI LAGI SAYA MERAYU PADA KALIAN TINGGALKANLAH POLITIK BUAT SEMENTARA WAKTU.......KERANA MASA TIDAK MENGIZINKAN......TOLONG FIKIRKAN MASALAH RAKYAT UNTUK SEKETIKA.....TOLONG FIKIR MASALAH ANAK-ANAK DI SANA (MESIR)BERPOLITIK BIARLAH BERPADA DAN BERTEMPAT....TOLONG JADILAH INSAN YANG NORMAL....TOLONGALAH JADI INSAN YANG NORMAL ...ITU SAJA...

Tanpa Nama berkata...

Bajet BN prihatinlah sebab dapat selamatkan rakyat Malaysia?

Bukankah tanggungjawab kerajaan antaranya memastikan penduduk yang ditadbirnya selamat?

Engkau dilantik menjawat jawatan itu bukan saja2 nak duduk goyang kaki.

usin berkata...

betul tu. memang t/jwb kerajaan untuk membantu rakyat. bukan saja2 duduk goyang kaki bila dilantik menjawat jawatan. pembangkang pulak memang kerja dia membangkang. bangkanglah apa saja isu. kan ke mereka dipilih oleh rakyat untuk membangkang. kalau baikpun kerja yg dilakukan, pembangkang kena kerja. kerja kuat untuk membangkang apa yg baik oleh kerajaan. entah apalah jasa lain oleh pembangkang selain membangkang ni ye. kelantan, selangor, kedah & penang, pr adalah kerajaan. anak2 negeri yg disebut td ramai gak yg belajar di mesir. apa pulak sumbangan kerajaan negeri? ada,...ada.. melalak kata kerajaan bn lembab. jasa jugak tuh!!.... tui!!!

Tanpa Nama berkata...

nie la FITNAH paling besar sekali huh..dah akhir zaman ni la salah satunya DAJJAL yg dsebutkan2..orang yg mmpertahankan agama islam di tanah sendiri pun di salah anggap.lagi2 dengan tiada bukti yg benar2 kukuh..bila islam d malaysia jatuh semua terkebil2 mana silapnya..kkdg sy ttanya2 is malaysia really negara islam??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif