Jumaat, 11 Februari 2011

MCA-pun Tonton Slot Halaqah, Turut Nak Hentam Ustazah Norbahyah!


Wahai Loh U ada tengok ka itu forum Halaqah? U ada dengar ka itu Ustazah cakap.... itu maksiat, disko, berdua-duaan dan couple itu tradisi Kristian? U dengar sendiri atau u dengar dari mulut orang ma?....u jangan main-main ma..... 

MCA pula dikatakan membidas Ustazah Siti Nor Bahyah kerana kononnya mengeluarkan kenyataan seperti yang dinyatakan di atas. Si Kafir ini meminta Media Prima menghentikan rancangan yang menjemput Ustazah Siti Norbahyah. Ini satu pemintaan melampau kerana ada usaha jahat cuba menghalang dakwah Islam tambahan pula Ustazah Norbahyah terkenal sebagai pendakwah yang berdedikasi dan disayangi penonton terutama wanita. 

MCA melalui Timbalan Pengerusi Biro Publisiti Loh Seng Kok turut meminta polis menyiasat kenyataan Ustazah berkenaan dan meminta Ustazah memohon maaf kerana telah menyingung hati masyarakat Kristian.

Persoalannya disini, mengapa orang kafir begitu ekstrim menyerang Ustazah ini dan adakah benar mereka turut menonton slot Halaqah tersebut. Orang Melayu Islam sendiri pun ramai yang malas menonton inikan pula orang kafir yang tidak ada kena mengena dengan mereka mahu tercogok dihadapan TV untuk menonton slot ini. Taming Sari yang turut menonton slot itu tidak nampak disaat mana Ustazah telah mengeluarkan kenyataan sedemikian. Ini jelas, mereka bangkitkan ini hanya dari bualan mulut pendengar yang tidak tahu hujung dan pangkal hujahan Ustazah.

Bagi Taming Sari, ia hanya dibangkitkan oleh musuh Islam yang sengaja mencipta propaganda menabur fitnah kepada pendakwah Islam seperti Ustazah Siti Norbahyah. MCA sendiri harus memohon maaf atas kenyataan pemimpin mereka yang jahil tentang Islam berkaitan isu bersalam antara lelaki dan perempuan yang diperlekehkan mereka. Isu itu benar-benar menyinggung hati umat Islam. Jangan apabila berlaku di pihak sana, sibuk meminta kita memohon maaf sedangkan kebenarannya masih diragui.

Ustazah sendiri harus berani tampil menegakkan kebenaran dan anggaplah ia ujian yang mematangkan Ustazah. Inilah satu cabaran dalam proses dakwah dan Taming Sari tetap berada di belakang Ustazah kerana Ustazah adalah salah seorang guru Taming Sari.

Bersabarlah Ustazah dengan ujian Allah ini. 

Penulis,

3 ulasan:

AnaQarbana berkata...

Bilakah agaknya orang Inida beragama hindu hendak membantah supaya orang islam di larang menyembelih lembu keraa lembu sangat mulia di sisi penganut hindu...penganut bukan islam boleh menghina islam..tapi umat islam tidak boleh menegakan islam secara tulen dan hak....apa sudah jadi...salah siapa...kepana PAS dan PKR membisu......

Tanpa Nama berkata...

nak tahu tak kenapa????baca ni baik2 AnaQarbana!!!!!

Sbbnya mnusia spt kmu EGO....

Smua agama melarang umatnya brbuat kjhatan....tiada satu agama di bumi ini pun yg nak umatnya brbuat jhat..
FAHAM!!!!!!

yg nak brhntam tu smuanya KAFIR!!!
trmsuk awak...

tak bolehkh stiap prslshan fhm tu d bwa ke meja prbncgn...tak bolehkah??!!!!

jgn gunakn agama!!!!!sbg alasan!!!!!

FAHAM!!!!!

org spt kmu ni cma akan mmbwa kpd kepincangan tau tak......

so,better kta brdamai ssma mnusia...dan mnntg Dajjal(YAHUDI)@pEMBAWA KPD KEMUSNAHAN......K..

Mainur Hasnah berkata...

ada kat youtube video tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif