Selasa, 15 Februari 2011

Terima Kasih TV3 Atas Tayangan Drama Penuh Keinsafan!


Menitis air mata Taming Sari selepas menonton drama bertajuk "Hijab Di Kalbu" yang ditayangkan oleh TV3 sebenar tadi. (10 malam - 12 tghmalam). Terbayang dosa yang dilakukan oleh kita insan yang serba kekurangan dan serba kedaifan ini. Dek kerana kedaifan ini, kita sangat terdedah untuk melakukan kesalahan samaada kecil atau besar.

Apa yang menariknya drama ini, ia mengisahkan sepasang suami isteri lakonan Arasy Mohamad dan Eja, telah terpesong jauh sehingga mengadaikan akidah apabila mengunakan ilmu hitam bagi melunaskan nafsu duniawi mereka. Sehinggakan untuk ke Mekah menunaikan Umrah sekalipun mereka cemari dengan niat duniawi.

Saat untuk ke Mekah, apabila mereka mahu keluar sahaja dari rumah, mereka tiba-tiba dibawa ke alam lain yang penuh misteri dan penyeksaan. Akhirnya, apabila mereka sedar, isterinya tiba-tiba terbakar seluruh badan. Segalanya terbongkar apabila masing-masing mengetahui salah sendiri dan pasangan. 

Cerita berakhir dengan kematian si isteri selepas mendapat keampunan suami dan membuang susuk di badannya. Si suami bertaubat dan berjaya akhirnya untuk menunaikan Umrah di Mekah Al-Mukaramah.

Taming Sari amat tertarik dengan drama ini kerana di dalamnya sarat dengan mesej yang sangat berguna dan mudah difahami. Semoga tayangannya ditonton oleh ramai umat Islam di negara ini dan menimbulkan rasa keinsafan di hati masing2.

Marilah kita di malam Maulidur Rasul ini memperbanyakkan selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W dan meningkatkan amalan sunat kita. Semoga Allah mengampunkan dosa kita semua. Amin.

Wallahhua'alam.

 Penulis,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif