Ahad, 6 Mac 2011

Terbukti! Umi Makin Popular Dari Bob Lokman


Barisan Nasional (BN) memenangi kedua-dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Merlimau dan Kerdau yang ditandingi dalam pilihan raya kecil hari ini dengan majoriti undi masing-masing sebanyak 3,643 dan 2,724 undi.


Calon BN di Merlimau Roslan Ahmad mempertahankan kerusi dengan undi sebanyak 5,962 berbanding calon Pas Yuhaizad Abdullah yang mendapat 2,319 undi.

Di Kerdau, calon BN Syed Ibrahim Syed Ahmad meraih sebanyal 5,060 undi berbanding calon Pas Hassanuddin Salim yang mendapat 2,336 undi.

Nota kaki : Jelas terbukti bahawa orang Kerdau dan Merlimau lebih mempercayai cerita dari Umi Hafilda dari keinsafan palsu Bob Lokman. Tahniah Barisan Nasional atas kejayaan ini dan terima kasih orang Kerdau dan Merlimau kerana bijak memilih pemimpin yang berkarliber dan berwawasan.

Wallahhualam.

Penulis,
تاميݞ ساري

3 ulasan:

keris hitam bersepuh emas berkata...

Jelas terbukti bahawa orang Kerdau dan Merlimau lebih mempercayai cerita dari Umi Hafilda dari keinsafan palsu Bob Lokman. Tahniah Barisan Nasional atas kejayaan ini dan terima kasih orang Kerdau dan Merlimau kerana bijak memilih pemimpin yang berkarliber dan berwawasan.ADAKAH BENAR KEMENANGAN BN MEMBUKTIKAN BAHAWA orang Kerdau dan Merlimau lebih mempercayai cerita dari Umi Hafilda dari keinsafan Bob Lokman. FIKIR- FIKIRKANLAH....JIKA BEGINILAH TAHAP PEMIKIRAN BLOGER CAI UMNO PELIKLAH MEREKA AKAN MENJADI PENCACAI SEUMUR HIDUP.

ADAKAH BENAR orang Kerdau dan Merlimau kerana bijak memilih pemimpin yang BENAR - BENAR berkarliber dan berwawasan ?. FIKIR - FIKIRKANLAH ........ JIKA ORANG MELAYU BERPUSU- PUSU MENGHADIRKAN DIRI KE KONSERT JOM HEBOH JAUH LEBIH RAMAI DARIPADA PERGI KE MASJID ATAU SURAU...ADAKAH PEMILIHAN TEMPAT TERSEBUT ADALAH PILIHAN YANG TEPAT.

KESIMPULANNYA SELAGI NAK AJAK ORANG PERGI KONSERT LEBIH MUDAH DARI BERJEMAAH DI MASJID MAKA TAK HAIRANLAH PAS AKAN KALAH DALAM PILIHANRAYA.SELAGI HANYA SOLAT JUMAAT AJE MASJID PENUH DENGAN KHARIAH SEDANGKAN SOLAT LIMA WAKTU YANG LAIN LEGANG, TAK PELIK PAS AKAN KALAH. FIKIR- FIKIRKANLAH.

Tanpa Nama berkata...

Betapa rendahnya martabat orang melayu skang...mana nilai-nilai adab....cerita-cerita peribadi x usah lah dipolitikkan...ini plak cerita seks...uweiiikkkks orang melayu skang menjijikkan...pergi masjid taknak????Akademi fantasia berpusu-pusu orang pergi...Keris ,payah !nak ajar orang yang tidak dididik dengan nilai-nilai islam

Tanpa Nama berkata...

Satu MALAYSIA dah percaya.
Cuma yang fanatik jer masih tak nak mengaku ketaksuban dia orang..
harapkan bercakap jer pandai..sikit2 nak melawan.Itu jer yang dia orang tau.Sampaikan saman ekor yang kecik pon nak jadikan isu..

Baca buku TUN Dr MAhathir..The best..
Setebal2 buku tu,satu hari dah habis baca..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif