Selasa, 21 Jun 2011

Mat Sabu Persis Budak Baru Belajar Ekonomi


Alahai Mat Sabu....................

Mengapalah orang PAS begitu dangkal memilihnya menjadi Timbalan Presiden PAS. Mat Sabu bukanlah dari golongan ulama, malahan dia juga tidak sehebat mana di dalam kelulusan akademik. Status beginipun orang PAS nak jadikan ia sebagai pemimpin. Pandai bercakap sahaja tak berguna juga. Dalam PAS ramai pemimpin yang sebegini. Paling dekat sekali Mahfuz Omar. 

Artikel di dalam Haprakdaily yang ditulis oleh Subky Latif mengangkat Mat Sabu setingginya memuji-muji kebijakkan menjawab kebaikan yang akan mucul dengan adanya perhimpunan Bersih versi 2.0 yang bakal berlangsung pada 9hb Julai ini. Ini berikutan media perdana sekarang ini sibuk menghentam Pakatan Syaitan bersama dengan Majlis Peguam kononnya sibuk merencana satu demontrasi jalanan mahukan SPR lebih adil dalam mengendalikan Pilihanraya Umum.

Anda boleh baca di sini tentang pujian si Subky ini ke atas Mat Sabu seakan-akan nak melobi projek baru dari pemimpin PAS yang sempit otaknya ini.  

Mat Sabu melihat bahawa Bersih 2.0 akan membawa satu ledakan ekonomi kepada negara terutama kepada peniaga-peniaga di Kuala Lumpur dengan satu telahan yang tidak dihipotesiskan dengan pembolehubah lain. Jawapan Mat Sabu ini jelas menunjukkan dia buta kerana peniaga tidak semudah itu percaya kepada penunjuk perasaan malahan mereka sudah terang-terangan meluahkan rasa takut dengan kehadiran gerombolan syaitan bertopengkan manusia itu.     

Peniaga mana yang berani melayan pelanggan yang terdiri dari penunjuk perasaan yang baru sahaja berarak macam babi yang terluka. Dengan imej yang menakutkan dan melolong melalak macam orang gila tidak ada siapa pun yang akan berani dan yakin mereka masuk ingin membeli. Mencuri atau merosakkan mungkinlah.

Pelancong yang datang ke Malaysia untuk melancong pasti berkurangan dan ini boleh ditelah secara bijak oleh orang yang kritis. Bukan macam Mat Sabu yang berotak sempit, katanya orang asing yang akan datang menyertai demo Bersih itu juga adalah pelancong. Bodohnya Mat Sabu amat terserlah kerana bilangan orang Yahudi bos-bos Nuar Aljuburi yang kononnya mahu menyertai Bersih itu sedikit bilangannya berbanding Malaysia kehilangan lebih ramai pelancong yang takut untuk melawat Malaysia pada tarikh itu. 

Hakikatnya perhimpunan Bersih tidak pernah Bersih. Di sana nanti mereka mahu melakonkan babak-babak Muslimah PAS kena hentak dengan FRU, pemuda-pemuda PAS akan disembur dengan gas pemedih mata dan FRU membelasah orang tua keparat berkopiah hijau putih. Semua babak itu akan dirakam dengan penuh minat oleh wartawan Malaysiakini dan Haprakdaily. Maka akan disebarkan oleh mereka fitnah yang pelbagai tentang kekejaman penguatkuasa. Dikala itu bukan SPR sahaja dihentam, semua pihak termasuk polis turut menerima tempiasnya.

Apakah agaknya yang boleh ditunjukkan oleh anjing-anjing Pakatan Syaitan dalam mendefinisikan Bersih itu sendiri?

Bersih yang bagaimana jika ramai penunjuk perasaan yang akan mengotorkan Masjid Negara. Di mana agaknya bersih jika penunjuk perasaan akan mengotorkan KL dengan sampah sarap. Paling menyedihkan mungkin ada penunjuk perasaan yang merosakan premis perniagaan dan kemudahan awam. 

Kepada penganut PAS yang belum bertaubat, bertaubatlah kamu segera kepada Allah kerana Allah sangat benci kepada hambanya yang mendatangkan kemudaratan kepada orang lain. Kemudaratan yang bakal di bawa oleh kamu itu menjadikan kamu tergolong dikalangan hamba yang zalim. Ingatlah wahai orang PAS, kamu hanya dipergunakan oleh anjing-anjing politik berjiwa syaitan dari Pakatan Syaitan.

Kepada penunjuk perasaan yang berpelajaran tinggi pula, bodohnya kamu kalau kamu yang berpelajaran tinggi boleh terikut-ikut dengan cara pemikiran Mat Sabu yang pemimpin penjunjung budaya khalwat ini.

Fikir-fikrlah kamu semua sebelum kamu diperlakukan seperti anjing oleh FRU nanti.

Wallahhua'alam. 

 Penulis,

1 ulasan:

ABE ZUL KELATE berkata...

MAT SABUN SEDANG MENGUJI POPULARITI BELIAU.....DENGAN PERLANTIKAN BELIAU PADA MUKTAMAR ham PAS YANG LALU SEOLAH-OLAH BELIAU ADALAH PEMIMPIN TERBAIK DI KALANGAN MEREKA....TETAPI SAYANG MAT SABUN TIADA MEMPUNYAI APA-APA UNTUK DIBANGGAKAN...BELIAU BUKAN MANUSIA ALIM DAN BUKAN JUGA MANUSIA BERPENDIDIKAN....SEMUA INI HANYALAH NASIB...DAN PERTIMBANGAN YANG DIBUAT OLEH JEMAAH YANG KETANDUSAN IMAN DAN KEBIJAKSANAAN.....MAT SABUN HANYALAH MANUSIA BIASA TIADA KELEBIHAN DARI SEMUA ASPEK....BELIAU HANYALAH AYAM SABUNG YANG KEPATAHAN TAJI TETAPI MASIH DISELUBUNGI PERASAAN RIAK DAN SOMBONG YANG TIADA TOLOK BANDINGNYA.....PERHIMPUNAN BERSIH YANG DIRANCANG BELIAU HANYALAH PLATFORM USANG UNTUK MENONJOLKAN DIRI LANTARAN BELIAU MISKIN SERTA FAKIR AKAL DAN BUDI.....HANYA ITU SAJA KELEBIHAN YANG ADA.....MENGHIMPUN SERAMAI MUNGKIN INSAN YANG SESAT DAN BEBAL BAGI MENJAYAKAN MISI SYAITAN.....MAT SABUN GAGAL MENGGUNAKAN AKAL YANG DIKURNIAKAN ALLAH DENGAN SEBAIKNYA....BELIAU BANYAK MENGGUNAKAN LOGIK AKAL DAN DIPERKUDAKAN NAFSU AMARAH YANG MEMBUAK-BUAK.....BELIAU TIDAK NAMPAK IMPLIKASI PERHIMPUNAN TERSEBUT....BELIAU SEOLAH-OLAH BUDAK HINGUSAN YANG TIDAK MENGERTI APA-APA.....SERING MENGIKUT HATI TANPA AKAL.....TETAPI PERCAYALAH INSAN YANG BERAKAL MASIH RAMAI DI BUMI BERTUAH INI....BIARKAN MEREKA YANG TIDAK WARAS MENRUSKAN AGENDA SONGSANG MEREKA..KERANA PERJUANGAN INI TIDAK AKAN KEMANA-MANA...PERJUANGAN YANG KEJI DAN DILAKNAT ALLAH.....INGATLAH RAKYAT SEDANG MEMERHATI GELAGAT TUAN....RAKYAT TENGAH MENILAI TUAN...DAN TUNGGULAH KAMI AKAN MENGGUNA HAK KAMI SEBAGAI PENGUNDI UNTUK MENGAJAR ANDA DI PRU KE 13 NANTI......DEMI ALLAH PERJUANGAN SONGSANG INI TIDAK AKAN MENDAPAT RAHMAT DARI ALLAH...DAN IA PASTI HANCUR SUATU MASA NANTI.....PERCAYALAH.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif