Khamis, 16 Jun 2011

Negara Kebajikan Poraahhhhh !!!


Slogan negara kebajikan dan mengwar-warkan buku jingga sebagai kitab panduan mereka cukup menjadikan Parti Penipu Rakyat itu sebagai penglipur lara paling hebat. Walaupun bukti yang jelas menunjukkan ke'isreal'an mereka ke atas negeri-negeri yang diperintah selepas diberi mandat tidak sengaja oleh rakyat, masih ada lagi rakyat yang terpesona bagaikan anjing mengliur lidah dijanjikan tulang gajah berperisa KFC.

Taming Sari hairan mengapa masih ada lagi anjing yang patuh walaupun sudah banyak tindakan kejam Pakatan Rakyat terutama dari DAP sangat keterlaluan dan sangat mencabar kesabaran dan kredibiliti rakyat. Contoh paling ketara di P.Pinang apabila DAP memerintah, semua dapat saksikan bagaimana rakusnya DAP mengambil tanah rakyat dengan alasan untuk pembangunan. Tarif air dinaikkan sesuka hati dengan alasan mahu menampung kos penyelenggaraan air yang meningkat. Peniaga-peniaga kecil hilang mata pencarian akibat kekejaman pemerintah DAP yang hanya mementingkan diri dan bersikap pilih kasih. Atas segala bukti ini, dimana istilah "kebajikan" yang mereka perjuangkan itu?

Di Kelantan, kekejaman PAS paling ketara. Istilah kebajikan langsung tidak ada di dalam kamus pemerintahan mereka. Soal air, sudah lama PAS Kelantan menanggung dosa kerana mengkhianati amanah rakyat apabila gagal menyediakan kemudahan air bersih ke seluruh Kelantan. Infrastruktur yang berada di tahap kelas paling teruk, menambahkan lagi bukti PAS hanya goyang kaki di Kelantan. Tanah rakyat terutama di Gua Musang paling banyak diambil dan dijual kepada bangsa lain dengan mengunakan topeng ladang rakyat. Paling terbaru, kerajaan negeri yang mengutamakan kekejaman dari kebajikan telah menafikan hak peniaga pasar MPKB sehingga melayan mereka seperti anjing kurap. Dimana agaknya istilah "kebajikan" yang mereka jelmakan?

Di Selangor dan Kedah apa juga kurangnya. Pelbagai isu dilakukan oleh pemerintah kejam Pakatan Haram. Apa sahaja mereka lakukan pasti memilih bulu dan langsung tidak mendahulukan rakyat. Di sini, dimanakah agaknya istilah "Kebajikan" yang kononnya bakal menjadi panduan mereka?

Bagi Taming Sari, rakyat harus buka mata seluas-luasnya dan menilai kerja tangan Pakatan berbanding usaha ikhlas BN membaiki corak pemerintahan tambahan pula dengan kerja keras PM membangunkan negara ini.

Janganlah kita tertipu untuk membersihkan apa yang sudah bersih sedangkan kekotoran yang mereka lakukan itu mereka hanya tutup sahaja tanpa disamak semuanya. Kita ada hidung untuk menghidu dan ada mata untuk melihat. Jadi sanggupkah kita ditipu mereka ini?

Wallahhua'alam.

Penulis,

2 ulasan:

keris hitam bersepuh emas berkata...

AKU CUKUP TERTARIK DENGAN UNGKAPAN BLOGER UMNO NI KALAU TAK MENYALAK , TAK MAKANLAH JAWABNYA,
AKU NAK TANYA KAU SATU SOALAN ? DARI SUMBER MANA YANG KAU TERIMA SEHINGGA KAU BEGITU YAKIN BAHAWA NEGERI - NEGERI YANG DIKUASAI OLEH PAKATAN RAKYAT TERSEKSA DAN DIZALAMI, KALAU SETAKAT MENYAHUT SALAKAN DARI KUMPULAN SERIGALA SEANGKATAN DARI KAMU, YANG KAMU JADI HUJAH,ATAU JADIKAN UTUSAN MELOYA SEBAGAI RUJUKAN KITAB , BENARLAH KATA PUJANGGA, KALAU TAK MENYALAK , MATI KELAPARAN,
KAMU FIKIR RAKYAT MASIH LAGI BODOH, TIDAK BOLEH MEMBEZAKAN ANTARA KACA DAN PERMATA, INGAT INI TAHUN 2011 BUKAN 70AN DAHULU , KITA HANYA MENDAPAT BERITA HANYA BEBERAPA SALURAN , ITU PUN SUMBER DARI PUAK KAMU, KAMU FIKIR OTRANG KELANTAN BOIDOH KE KERANA MASIH LAGI MEMPERTAHANKAN KERAJAAN YANG ADA SEKARANG , KALAU MEREKA DIZALAMI, KAMU FIKIR RAKYAT P PINANG TAK TAHU MENILAI KE KERAJAAN YANG DULU ATAU SEKARANG YANG LEBIH BAIK,
NASIHAT AKU, KALAU NAK MENULIS , BERKARYA DENGAN BIJAK, JANGAN TERSERLAH KEBODOHAN KITA

Tamingsari berkata...

Aku rasa rakyat tak bodoh. Yg bodohnya kau lah keris bersepuh tahi anjing. Penjilat jubur nuar paling tegar.

Pasai apa aku yakin rakyat di negeri pmbgkang dizalimi sbb aku duduk di negeri pmbngkng.

Kalau ada pn pmbngunan itupun usaha krjn BN. Nak harap pakatan syaitan kau tu.. Hancur le hidup rakyat.

Aku harap rakyat dpt. Bezakan kaca pakatan dn jasa permata BN. Rakyat akan celik kalau bc utusan dr bc harakah yg penuh pnipuan.

Palin tepat tak dunggu dan buta mcm kau keris hitam bersepuh tahi anjing nuar.

Haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif