Ahad, 17 Julai 2011

Anwar Lupa Negara Ini Negara Berdaulat


Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Senator Mohamad Ezam Mohd. Noor berkata, dalam sejarah negara ini, tidak ada pemimpin politik yang sanggup menghina negara seperti dilakukan oleh Anwar.

Penasihat PKR itu dakwanya, adalah pengkhianat negara moden seangkatan pengkhianat silam yang satu ketika dahulu pernah meruntuhkan empayar Kesultanan Melayu Melaka.

"Orang desperado seperti Anwar akan buat apa sahaja untuk merosakkan nama negara demi menutup kesalahan dan kegagalannya. Dulu dia hina batik Malaysia di Indonesia dan dia akan guna apa saja termasuk media luar untuk terus menghina negara.

"Namun, kita jangan gusar dan bimbang. Negara dulu pernah dihina semasa awal zaman reformasi dengan serangan media luar termasuk kehadiran pemimpin Amerika Syarikat (AS) seperti Al Gore.

"Tetapi, kita buktikan pada dunia serangan seperti itu tidak menjadi kudis malah Malaysia tetap utuh dengan pemimpin dan rakyat yang setia dan menolak sebarang bentuk penderhakaan," katanya kepada Mingguan Malaysia hari ini.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas tindakan Anwar dan pihak pembangkang yang gemar menggunakan media asing untuk memburukkan nama negara.

Terbaru, lidah pengarang Wall Street Journal (WSJ) melaporkan maklumat salah berhubung perhimpunan haram Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), 9 Julai lalu.

Dua orang bekas orang kanan Anwar, Ezam (Kiri) dan Anuar sudah melalui jerit perih bersama Anwar dan pernah ditahan dibawah ISA. Namun hari ini merekalah dibarisan hadapan menentang Anwar yang dilabelkan kini pengkhianat moden alaf baru.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari pula mendakwa kesalahan laporan WSJ berhubung perhimpunan haram Bersih adalah bukti terbaru Anwar dan sekutunya bersekongkol dengan anasir luar bagi memburukkan imej negara.

Beliau berkata, sememangnya Anwar adalah 'anak emas' kepada media asing yang mempunyai agenda jahat menaikkan pemimpin tempatan yang boleh tunduk kepada kehendak mereka.

"Ini membuktikan Anwar, pakatan pembangkang dan Bersih mengutamakan kehendak anasir luar yang telah menaja mereka agar perhimpunan haram tersebut diteruskan.

"Bantahan majoriti rakyat tempatan yang tidak mahu perhimpunan haram itu diteruskan tidak dipedulikan oleh Anwar, pakatan pembangkang dan Bersih," katanya.

Oleh itu, katanya, jelaslah Anwar dan anasir luar saling memperguna dan dipergunakan demi menjayakan agenda jahat untuk menguasai negara biarpun melalui 'jalan belakang'.

Wallahhua'alam.


Penulis,

4 ulasan:

KERIS HITAM BERSEPUH EMAS berkata...

KAHKAHKAHKAH........... SEBAB ITULAH PENJAJAH INGGERIS CUKUP SAYANGKAN UMNO .......... RUPA- RUPA DISEBALIK KEMERDEKAAN INGGERIS MENGGUNAKAN UMNO UNTUK MEHERUSKAN PENJAJAHAN. KALAU DULU ZAMAN INGGERIS PAHLAWAN MELAYU YANG MENENTANG MEREKA DILABELKAN DSEBAGAI PEMBERONTAK. DIHARAMKAN SEMUA PARTI - PARTI POLITIK YANG MENENTANGNYA DAN DILABELKAN KOMUNIS KECUALI UMNO. DEMI MEMPERTAHANKAN KUASANYA DI TANAH MELAYU BRITISH SANGGUB BERPERANG DENGAN KERAJAAN BELANDA NAMUN DENGAN UMNO INGGERIS CUKUP BAIK. KINI HASILNYA TERBUKTILAH UMNO BERIDEOLOGI PENJAJAH, SESIAPA YANG MENENTANGNYA AKAN DILABELKAN DENGAN PELBAGAI LABEL BURUK SEPERTI PENGKHIANAT NEGARA DAN SEBAGAINYA, RUPA- RUPANYA INGGERIS MENGGUNAKAN UMNO UNTUK TERUS MENJAJAH.
TAMING - TAMING MEMANG BEBAL KAMU, MENYALAKLAH LAGI TAMING HINGGA DIBERIKAN SEKETUL TULANG.

KERIS HITAM BERSEPUH EMAS berkata...

KAHKAHKAH...... TAMING, AKU MEMANG BODOH.... AKU MMG NAK BRTOBAT, TAPI KOTE BANG NUAR SEDAP LE. MASUK JUBOQ AKU.. AKU AKN SETIA BC BLOG KAU TAMING SMPAI AKU BETUL BRTOBAT.. MAAFKAN AKU TAMING.. KAHKAHKAH

r.a.firdausi berkata...

anwar ni memang jenis pandai cakap...

kalu dia salah pun orang tak akan sedar...

hanya orang yang teliti betul2 akan perasan anwar ni seolah2 terdesak nak jadi pemimpin...

r.a.firdausi berkata...

jom tengok blog saya pule...

http://abangkacak.blogspot.com/2011/07/politik-oh-politik.html

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif