Jumaat, 29 Julai 2011

Dengan "Coli" Ini Terbukti Guan Eng Ketua Menteri Paling Dibenci Rakyatnya


Pusat Khidmat Kaunter Jabatan-jabatan kerajaan di Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) di sini hari ini kecoh apabila seorang peniaga barangan kulit cuba menaiki lif untuk ke pejabat Ketua Menteri dengan membawa dua pasang pakaian dalam untuk diberikan kepada Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan Setiausaha Politiknya, Ng Wei Aik.

Peniaga yang dikenali sebagai Mohamed Ghani Abd Jiman Ghani, 42, yang juga Pengerusi Pertubuhan Suara Anak-Anak Malaysia, membuka bungkusan plastik yang mengandungi dua pasang seluar dalam dan coli bercorak harimau ketika ditahan oleh pengawal keselamatan di hadapan pintu masuk lif.

Beliau berkata, pakaian dalam itu adalah sebagai hadiah kepada kerajaan negeri yang didakwanya tidak berlaku adil, tidak telus kepada rakyat dan telah menindas beliau kerana tidak memberikannya semula tapak niaga di tingkat tiga Komtar.

"Pakaian dalam yang bercorak harimau itu sesuai untuk diberikan kepada mereka berdua yang dilabelkan sebagai tarzan kerana kerajaan negeri ini adalah pembohong dan menipu rakyat,” katanya kepada pemberita di sini hari ini. 

Baca selanjutnya disini.

Taming Sari : Siri pemberian hadiah kepada anak Lim Kit Siang ini semakin menjadi-jadi. Semuanya simbolik kepada rasa hati rakyat yang kecewa dengan cara pemerintahannya yang bersifat kuku besi atau diktator.

Rakyat Pulau Pinang harus menyahut seruan PM, DS Najib Tun Razak mahu rakyat negeri pembangkang berfikir semula agar tidak tersilap memilih kerajaan pada PRU13 nanti. 

Wallahhua'alam. 

 Penulis,

Tiada ulasan:

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif