Sabtu, 16 Julai 2011

Dua Melayu Berpecah, Kafir Harbi Juga Yang Untung!


Azizan Razak, MB Kedah selaku kepala PAS Kedah bagaikan tergamam apabila rakan dalam Pakatan Syaitan menegur sikap yang tidak peka dengan nafsu orang bukan Islam di Kedah kerana kerajaan Kedah mahu semua premis hiburan di sana ditutup sepanjang Ramadhan ini. 

Sergahan dari Karpal Singh dan Lim Kit Siang itu mengugat terus pendirian Azizan sehingga mulut mereka sudah mula menyebut nama UMNO kerana dikatakan gagal menghalang Gerakan yang turut menfailkan saman sekiranya Kedah tetap dengan pendirian itu. PAS gagal mengakui yang mereka hanya pak turut dalam Pakatan Syaitan dan jika benar rakyat mahu memberi mandat kepada Pakatan Syaitan, PAS adalah parti paling teruk akan ditindas terutama dari DAP.

Hakikatnya inilah bukti, bagaimana orang bukan Islam terutama kaum Cina kini sudah begitu berani masuk campur di dalam urusan agama Islam dan sanggup mencabar orang Melayu dengan mengunakan peruntukkan undang-undang walaupun arahan itu dibuat dikawasan majoriti Melayu. 

Tidak sedarkah kita, di dalam isu ini, orang kafir terutama dari DAP dan Gerakan berkerjasama bagi menghentam dasar Islam walaupun mereka dari haluan politik berbeza?. Mengapa DAP dan Gerakan begitu lantang? Pastilah kerana mereka yakin, UMNO dan PAS seteru politik yang tidak akan bergerak dengan satu haluan walaupun salah satu pihak bergerak atas jalan yang benar. Jadi perpecahan ini adalah kekuatan mereka (Kafir Harbi). 

Maka celakalah yang bakal menimpa bangsa Melayu jika cahaya pertemuan yang sepatutnya sudah lama muncul tidak lagi menjadi agenda kepada masa depan bangsa ini. Contoh paling ketara, apabila ada ADUN Selangor dari DAP yang sanggup memetik Hadis Nabi dan memberi tafsiran mengikut hawa nafsunya, PAS-lah yang pertama menghalalkannya dengan alasan dangkal dan jahil. Walaupun hujahan UMNO lebih tepat dan sepakat dengan ulasan mufti dan majlis Fatwa mengecam sikap DAP ini, PAS sanggup melacurkan agama demi survival politik mereka.

Inilah kerapuhan yang sudah dikesan lama oleh Kafir-kafir Harbi ini dan mereka hanya menunggu masa untuk menghapuskan ketuanan Melayu di Malaysia ini jika orang Melayu masih tak sedar-sedar diri. 

Wallahhua'alam. 

Penulis,

Tiada ulasan:

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif