Khamis, 21 Julai 2011

Kaum Itu Makin Naik Tocang!


Tiga penduduk Kelantan mengemukakan saman pemula untuk memohon perisytiharan bahawa Kerajaan Negeri Kelantan tidak mempunyai kuasa melulus dan menggubal undang-undang atau enakmen yang mengharamkan atau melarang aktiviti perjudian dan loteri.

Saman pemula tersebut difailkan oleh dua peniaga, Wong Meng Yit, 47, Lee Khim Haw @ Lee Khim Hwa, 58, dan rakan mereka, Gan Han Chuan, 44, melalui firma guaman Tetuan Sheng Lee Law di Mahkamah Tinggi di sini pada 6 Jun lalu.

Salinan writ saman itu diserahkan kepada pihak media di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur hari ini oleh Ahli Jawatankuasa Pusat MCA, Datuk Ti Lian Ker.

Ketiga-tiga mereka menamakan Kerajaan Negeri Kelantan dan Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandaraya Islam (MPKB-BRI) sebagai defendan-defendan.

Dalam saman tersebut, plaintif memohon perintah perisytiharan bahawa kerajaan negeri itu tidak berkuasa meluluskan atau menggubal undang-undang atau enakmen yang mengharamkan atau melarang aktiviti perjudian dan loteri.

Baca seterusnya di sini

Taming Sari : Disebabkan PAS semakin dilihat tidak kuat dan suka menjadi tunggangan kepada DAP, kaum yang tidak tahu berterima kasih itu sekarang semakin berani menganggu pentadbiran kerajaan negeri yang diterajui oleh PAS iaitu Kelantan.

Di Kelantan, dengan kesemua exconya adalah orang PAS, mengapa perlu DAP dan kaum Israel Asia itu sibuk mahu menganggu pentadbiran PAS?

Inilah buktinya wahai pembaca sekalian, DAP tidak pernah puas dengan PAS dan seboleh-bolehnya mereka mahu menDAPkan PAS. DAP mahu memainkan peranan seakan UMNO di dalam BN. Mereka mahu menjadi dominasi di dalam Pakatan Syaitan kerana mereka tahu, PAS jumud dan PKR pula bermasalah.

Tidakkah kita nampak, begitu besarnya malapetaka yang bakal menimpa jika DAP Laknatullah itu mendominasi Pakatan Syaitan sekiranya kita semua memberi mandat kepada parti itu menerajui persekutuan pada PRU13?

Wallahhua'alam.

Penulis,
3 ulasan:

Serious Shepherd berkata...

Alahai, kalau suka copy paste artikel tu, kurang2nya bacalah sampai habis.

Nah, saya copy paste-kan bahagian terpenting dalam artikel tu:

Salinan writ saman itu diserahkan kepada pihak media di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur hari ini oleh Ahli Jawatankuasa Pusat MCA, Datuk Ti Lian Ker.

Dalam kes ini, dalangnya ialah MCA dan bukan DAP. Janganlah jadi Bush yang tak reti bezakan Afghanistan dan Iraq.

Agaknya Awang Adek nak lindungi Islam tak dengan ambik duit sikit dari wang ehsan untuk negeri Kelantan sebagai wang guaman untuk MPKB-BRI?

Tanpa Nama berkata...

kita orang pas takde lah bangamg seperti umngok la.....tau putar belit dan fitnah je dorang.....

Hang Tuah berkata...

Benar... Aku sokong Taming Sari...

Dek kerana DAPlah, tidak kira dari mana pun parti politik itu, jika ia mewakili kaum itu mereka kini semakin naik tocang...

Org PAS memang bangang krn masih tak nampak2....

Buta dalam celik takke bodoh namanya tu...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif