Selasa, 12 Julai 2011

Nik Ajis Kata Polis Cipta Huru-Hara


Pok Nik berkata :

Penganjur demonstrasi Bersih 2.0 tidak boleh dipersalahkan atas kekecohan yang berlaku di Kuala Lumpur Sabtu lalu, malah tindakan pihak berkuasa menyekat hasrat menyampaikan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong dilihat sebagai punca ia tercetus. Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, rakyat yang berhimpun bagi menuntut pilihan raya adil itu sepatutnya diberi peluang meluahkan ketidakpuasan hati mereka, bukannya disekat. Menurutnya, rakyat tidak sanggup menghabiskan masa, wang serta meninggalkan keluarga untuk menyertainya sekiranya kekotoran tidak berlaku dalam pilihan raya.

Nak baca lagi? Klik sini

Taming Sari :

Sebenarnya malas dah nak mengulas idea dan kata-kata manusia jumud macam pok nik ni. Tapi hakikatnya skrip yang digunakan pok nik seiras apa yang dikatakan oleh Ambigampang, Anwar Al Juburi dan pemimpin-pemimpin lain Pakatan Syaitan.

Wahai Pok Nik, di mana kekotoran yang dimaksudkan Pok Nik dalam pilihanraya diadakan SPR? Cuba Pok Nik dengan anjing-anjing sekalian senaraikan? Jika ada, kenapa semasa SPR hendak buat rundingan ia ditolak?

Wahai Pok Nik, Polis tidak berniatpun untuk menghalang perhimpunan, ironinya polis mahu mengelak perhimpunan ala komunis itu tidak menganggu ketenteraman awam. Otak Pok Nik berkarat ke tak tahu nak berfikir? Cubalah tiba-tiba rakyat Kelantan berdemo di hadapan pejabat Pok Nik, adakah masa tu Polis nak biarkan sahaja. Biarpun Polis Kelantan bukan dibawah bidang kuasa Pok Nik, mereka pasti akan menghalang pendemo masuk mengancam keselamatan Pok Nik.

Apa kejadahnya mahu berdemo semata hendak menyerahkan memorandum sedangkan Ambiga dan penganjur sudah bertemu dengan Agong pada hari sebelum. Serahlah ketika itu juga. Tak perlu nak cipta huru-hara dan kekacauan.

Wahai Pok Nik yang zalim, kalau diikutkan rakyat Kelantan dah lama bersabar dengan perangai Pok Nik. Kezaliman pemerintahan Pok Nik sudah tidak boleh dinafikan lagi. Taming Sari ada mendengar dari mulut orang-orang kampung di Kelantan, ramai yang marahkan Pok Nik kerana kebajikan mereka langung tidak dijaga dan tidak berada di dalam senarai utama " TO DO List" Pok Nik.

Demontrasi yang Pok Nik sokong itu jelas adalah demontrasi yang mengundang keburukan terutama kepada nama Malaysia. Pok Nik, untuk pengetahuan Pok Nik, dari sumber yang sahih, Taming Sari diberitahu, Puak-Puak Pok Nik dari Kelantanlah paling banyak mengisi senarai perusuh hari itu. Buruk ke tidak perangai orang-orang Pok Nik ni.

Tangunglah dosa wahai Pok Nik.

Wallahhua'alam.

Penulis,
Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif