Ahad, 17 Julai 2011

Pas Kini : Tolak Hukum Islam Kerana Takutkan DAP Dan Takut Hilang Undi


Hanya kerana disergah DAP dan takut kehilangan undi, PAS gugurkan prinsip mahu menegakkan kebenaran. Inilah bukti paling jelas bahawa PAS tidak pernah ikhlas memperjuangkan prinsip negara Islam dan mereka mendahulukan politik dalam apa jua keputusan yang mereka lakukan.

Menurut Malaysiakini, portal pengampu Pakatan Syaitan,
Kerajaan Kedah pimpinan PAS telah menggugurkan rancangannya untuk menguatkuasakan enakmen negeri 1997 yang memerlukan bar, disko dan kelab karaoke ditutup pada bulan Ramadan yang akan datang, kata seorang pegawai kerajaan negeri kepada AFP hari ini.

Negeri itu memutuskan Mei lalu untuk menguatkuasakan penutupan semua pusat hiburan pada bulan suci Islam itu, seperti yang ditetapkan dalam undang-undang negeri yang diluluskan oleh pentadbiran BN sebelumnya.

Bagaimanapun, rancangan itu mendapat bantahan pengendali tempat hiburan, serta lain-lain parti komponen Pakatan Rakyat (DAP) yang bimbang larangan menyeluruh itu akan menjejaskan sokongan pengundi bukan Islam.

Lihatlah wahai pembaca sekalian. Inilah dua alasan utama mengapa mereka membatalkan larangan itu. Padahal, undang-undang itu ada didalam enakmen negeri dan pernah diluluskan semasa kerajaan BN memerintah. Siapa yang perintah Kedah hari ini? PAS atau DAP?

PAS dilihat semakin tunduk dengan sergahan DAP. Hakikatnya kini apa jua yang mahu dilakukan PAS pasti akan mendapat tentangan dari DAP tambahan lagi jika ia berkaitan Islam. Kalau dulu, jika DAP masuk campur di dalam urusan PAS, pemimpin PAS termasuk tua terkutuk Nik Ajis boleh mengatakan DAP sama sahaja dengan SYAITAN. Namun kini mereka sudah hilang taring perjuangan. Kerana DAP dan takut hilang undi adalah alasan utama yang mereka berikan akhirnya. Mana alasan akhirat dan pro kepada Islam yang boleh diterjemahkan oleh Parti Anjing Suruhan ini. Kini PAS lebih sayangkan dunia.

Ironinya, orang Melayu Islam kini semakin lemah. Lemah mereka kerana perpecahan. Mahu mempertahankan hak sendiri pun takut. Mahu menegakkan panji Islam pun gemuruh. Walhal kita berada di bumi dan tanah kita sendiri. Kitalah orang Melayu Islam pemerintah tertinggi tetapi kita takut dengan kaum minoriti. Bertepatanlah dengan pandangan Taming Sari berkaitan perkara ini di dalam salah satu tulisan Taming Sari baru-baru ini yang bertajuk, Dua Melayu Berpecah, Kafir Harbi Juga Yang Untung!

Ingatlah, jika kita mahu perjuangkan Islam, janganlah kita impikan ganjaran dunia kerana kelak kita pasti gagal menegakkan Islam itu walau seincipun. Inilah yang berlaku pada PAS hari ini yang hanya hangat-hangat taik ayam sahaja.

Wahai Ahlul PAS, hayatilah hadis daripada Aisyah r.a bahawa Nabi s.a.w bersabda:

“Barangsiapa yang mencari redha Allah dengan marahnya manusia, maka dia akan dicukupkan perbelanjaannya oleh Allah untuknya dan barangsiapa yang mencari kemarahan Allah dengan relanya manusia nescaya dia diserahkan oleh Allah kepada manusia.”

Wallahhua'alam.

Penulis,

2 ulasan:

KERIS HITAM BERSEPUH EMAS berkata...

KAHKAHKAHKAH KALI INI AKU BERSETUJU DENGAN KAU TAMING, PAS SEPATUTNYA TIRU MACAM KERAJAAN UMNO DI MELAKA :
Negeri Melaka di bawah kerajaan BN, baru-baru ini pada mesyuarat Exco telah memutuskan untuk melanjutkan tempoh masa operasi pusat hiburan di negeri itu dari sekitar jam 1 pagi hingga ke 3 pagi.

UMNOLAH YANG BERSUNGGUH- SUNGGUH MENEGAKKAN HUKUM ISLAM BERBANDING PAS.

KAHKAHAKAH..... BEBAL , BEBAL , MENYALAKLAH SEPUAS- PUASNYA TAMING.

KERIS HITAM BERSEPUH EMAS berkata...

KAHKAHKAHKAH........

TAMING, AKU TERLALU BERAHIKAN ANU NUAR... MACAMANA AKA NAK BERTAUBAT NIE...

TAMING... AKU MINTA MAAF SEBAB TERPAKSA MELALAK MACAM ORANG BODOH DI SINI SEBAB AKU BODOH...

AKU ORANG GILA.... KAHKAHKAH..

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif