Ahad, 7 Ogos 2011

Anwar Terus Mengunakan Senjata "Tangguh" Elak Membela Diri : Mana Keadilan?


Sejak Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah memutuskan Datuk Seri Anwar Ibrahim membela diri pada 16 Mei hingga ke hari ini, Ketua Umum PKR itu dilihat berusaha mengelakkan dirinya daripada tampil ke mahkamah untuk memberikan keterangan.

Sudah dua kali mahkamah telah menetapkan tarikh untuk Anwar membela diri namun kedua-duanya dirombak oleh pihak Anwar dengan permohonan-permohonan baru supaya akan wujud bicara dalam bicara sehingga berjaya mengelakkan Anwar tampil beri keterangan bela diri.

Kali pertama, mahkamah tetapkan pada 6 Jun hingga 30 Jun, namun empat hari menjelang tarikh membela diri, pada 2 Jun, Anwar membuat permohonan baru untuk menggugurkan hakim...............

Baca selanjutnya disini

Wallahhua'alam.

Penulis,

3 ulasan:

KERIS HITAM BERSEPUH EMAS berkata...

kahkahkahkah....

KALAU NAKKAN KEADILAN, KAU DESAK NAJIB DAN ROSMAH KE MAHKAMAHLAH JADI SAKSI. KAHKAHKAHKAH....BEBAL BETUL SI TAMING NI.....

Anti Keris Hitam berkata...

Hihi...

Bodohnya pandangan keris katak bersepuh tahi anjing nie...

hihi... baik kau dilahirkan jadi lembu je...

hihi

Tanpa Nama berkata...

Nak beri keterangan bersumpah pun dah kecut. Susah sangatkah nak bersumpah dalam mahkamah bila beri keterangan untuk berkata benar tiada lain kecuali yang benar. Macam buat laporan polis tapi tak nak tandatangan. Semua saksi pendakwa memberikan keterangan denngan bersumpah dan mereka disoal balas oleh peguam-peguam OKT. Bila bab dia bagi keterangan tak nak pula bersumpah takut disoal balas.

Bukankah berani kerana benar??
Kepada keris hitam legam bersepuh arang - sudah terang nak bersuloh apa lagi???

Catatan Terkini

Recent Posts Widget
malaysia flag photo: Malaysia thmalaysia.gif